• DOLAR 32.661
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.487
  • ...
Tunus'ta erken genel seçimlerin ikinci tur tarihi belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurul Başkanı Faruk Buasker, başkent Tunus'ta konuyla ilgili yaptığı açıklamada, erken genel seçimlerin ikinci turunun 29 Ocak'ta yapılacağını belirterek, seçim kampanyasının yarın başlayıp 27 Ocak'a kadar devam edeceğini ifade etti.

Buasker, seçimlerin ön sonuçlarının 1 Şubat'ta, kesin sonuçlarının ise en geç 4 Mart'ta, itirazlar sona erdikten sonra açıklanacağını aktardı. 

Buasker, 19 Aralık'ta yaptığı açıklamada, 9 milyon 136 bin 502 seçmenin bulunduğu ülkede ilk tur seçimlere katılımın yüzde 11,22 olarak gerçekleştiğini belirtmişti.

Tunus'ta 15 Eylül'de Cumhurbaşkanı Kays Said tarafından duyurulan yeni seçim yasasına göre Mecliste daha önce 217 olan sandalye sayısı 10'u diasporada olmak üzere 161'e indirilmişti.

İki turlu seçim sisteminin benimsendiği ülkede, adayların ilk turda milletvekili seçilebilmesi için yarıştıkları bölgede oyların yarıdan bir fazlasını alması gerekiyor.

Bu oy oranı sağlanmadığında nihai sonuçların açıklanmasının ardından söz konusu bölgede en yüksek oyu alan iki adayın yarışacağı ikinci tur seçimler yapılıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir