• DOLAR 32.623
  • EURO 35.432
  • ALTIN 2509.356
  • ...
HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan'ın esnaf ziyaretleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Esnaf ziyaretinde HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan'a Başkan Yardımcısı Reşat Uşar ve parti yönetiminden bir heyet eşlik etti.

Samimi bir ortamda geçen ziyaretlerde Karaarslan, kimi esnafla oturup çay içip dertleşirken kimi esnafa ise HÜDA PAR'ın mecliste olmasını gerektiğini söyleyerek partinin misyon ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Parkta bulunan halkla da bir araya gelen Karaarslan, yoğun bir teveccüh ile karşılandı. 

Alkol bağımlılığının ilçede artmakta olduğunu ifade eden halk, gece alkol alan gençler tuvalet ihtiyaçlarını halkın çeşme, meydan gibi alanlarında gideren insanlar türediği belirtiler.

Karaarslan, Pursaklar ilçe esnafı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, esnaf ve toplumun sorunları ile bir an önce ilgilenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kuzey Ankara'ya yatırımların yetersiz olduğunu dile getiren Karaarslan, "Pursaklar ilçemizdeyiz. Pursaklar ilçemizde esnafımızı tek tek ziyaret ettik. Bizzat yaşadıkları sorunları onlardan dinledik. Bu anlamda Pursaklar'ın yerel sorunlarından tutalım da ülkenin genel problemlerine dair birçok konuyu onlarla istişare etmeye sorunlarını dinleme fırsatı buldu. Pursaklar ilçemiz Kuzey Ankara bölgesinde yer alan bir ilçemiz. Buradaki esnafımızın en büyük problemlerinden bir tanesi de Kuzey Ankara'da yer alan ilçelerin merkeze ile havaalanına çok yakın olması ve birçok imkana sahip olmasına rağmen birçok konuda da geri kaldığını bizlere ifade ettiler. Zamanında birçok ilçe ile birlikte aynı şartlarda yer alana Pursaklar ilçemiz şu anda merkezi konumda olan diğer ilçelere göre ciddi anlamda ekonomik ve yatırım anlamda geri kalmış durumdadır." dedi.

Esnafın ekonomik sıkıntılarla boğuştuğuna dikkat çeken Karaarslan, şunları aktardı:

"Yine pahalılığın ortaya koymuş olduğu cabası eskisi gibi özellikle giyim sektöründeki esnafımız ciddi anlamda satış yapamamaktan şikayet etmektedir. Ülkenin pahalılık sporunu devam etmektedir. Halkın alım gücü noktasındaki problemleri devam etmektedir. Kuzey Ankara'nın da problemleri bir bütün olarak devam etmektedir. Pursaklar ilçemiz bu sıkıntılarla birlikte özellikle kış aylarında mahalle aralarında ve sokaklarda buzlanmaların temizlenmemesi belediyenin bu alanda çalışmasının olmaması vatandaşı mağdur etmektedir. Gerek ticari ilişkilerinin gerek ulaşımı ciddi anlamda sıkıntıya koymaktadır."

Karaarslan, "Bunların tamamının yanında şöyle bir problem var. Yerel belediyelerden tutalım da genel idareye kadar herkesin yapması gereken işler vardır. Bununla birlikte merkeze yakın bir yerde 2011 yılında temeli atılan ve 2013 yılında bitirilmesi planlanan fuar alanının halen bitirilmemiş olması atıl bırakılmış olması da yine Pursaklar'ın en önemli gündem maddelerinden bir tanesidir. Fuar alanının hemen hızlı bir şekilde bitirilerek ticarete kazandırılması ilçemizin de ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacaktır." ifadelerine yer verdi.

Son olarak Karaarslan, "Diğer yandan yaşlı ve emekli vatandaşların oturarak sosyalleştiği, dinlendiği muhabbet ettiği salon gençlerin ders çalışma yeri olarak kullanılmakta ve hürmet edilmesi gereken büyüklerimiz soğukta dışarda kalmaktadır. Öğrencilerimize ders çalışmaları için imkanların artırılması ve yaşlı vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla oturacağı yer problemlerinin ivedilikle çözülmesi gerekmektedir. Halkımız oy konusunda çantada keklik gibi algılanarak hizmette geri kalınmasını kabul etmez. Bilakis daha fazla çalışılması gerekir." diye konuştu. (İLKHA)

 

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir