• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Kuzey Kore'den BM'ye tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuzey Kore’nin tepkisi, Guterres’in 12 Ocak’ta BM Güvenlik Konseyi’nde, Kuzey Kore’nin nükleer silahlanmayı terk ederek 2019’da sonlandırılan nükleer müzakerelere geri dönmesi gerektiği yönündeki değerlendirmelerin ardından geldi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Örgütler Dairesi Başkanı Jo Chol-su, Guterres’in nükleer programlarına ilişkin değerlendirmelerine karşılık yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Guterres’in Kuzey Kore’nin nükleer güç programını "yasa dışı" olarak tanımlaması ve programın bölgede "açık ve mevcut bir tehlike" oluşturduğu yönündeki ifadeleri kınandı.

BM Genel Sekreteri Guterres'in, "Kuzey Kore'nin meşru ve makul nükleer kuvvetleri güçlendirme politikasına" yönelik bu yorumlarının "uygunsuz" olduğu belirtildi.

Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde 12 Ocak’ta yaptığı konuşmada, “Kuzey Kore’nin sürdürdüğü yasa dışı nükleer silah programının, jeopolitik gerilimleri ve riskleri zirveye çıkaran mevcut ve açık bir tehlike” olduğunu belirterek, Kuzey Kore’ye müzakere masasına dönme çağrısı yapmıştı.

Kuzey Kore, 2022'de 90'ı aşkın füze fırlatmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir