• DOLAR 32.386
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2408.8
  • ...
Emlak ve devre mülk dolandırıcılığından 38 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Livana Gayrimenkul isimli firma çalışanları tarafından devre mülkleri bulunan vatandaşların telefonla aranarak, yüksek fiyatlarla yabancı müşterilere satabilecekleri vaat edilerek dolandırıldıkları ortaya çıktı

Telefonla aranarak ofise davet edilen devre mülk sahipleri, ofislerde çalışanlar tarafından 'kredi notuna bakacağız' bahanesi ile mağdurların telefonlarından mobil bankacılık işlemlerine girilip kredi çekildiği, kredinin de şirket veya şirket çalışanlarının hesabına aktarılarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edilmişti.

Konuya ilişkin 2 ay teknik ve fiziki çalışma yapılmış, 172 eylem tespit edilmişti. 10 Ocak tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda, İstanbul, Şanlıurfa ve İzmir'de 37'si kadın 113 kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheli adreslerinde yapılan aramalarda 2 milyon 750 bin TL nakit para ele geçirilmişti.

Şüphelilerin suçtan elde ettikleri gelirle 24 taşınmaz ve 19 adet araç elde ettikleri, toplam değeri yaklaşık 41 milyon 600 bin TL olan çok sayıda lüks araç ele geçirilmiş ve emniyete çektirilmişti. Ayrıca Yalova'da yaklaşık 70 milyon TL değerinde 9 daire ve 3 arsa, Ankara'da 4 daire, İstanbul'da 1 daire, 4 arsa ve 3 dükkana el konulmuştu.

Suç Gelirleri ile Mücadele Büro Amirliği ekipleri dolandırıcılık çetesiyle ilgili yaptıkları çalışmada, suç geliriyle alındığı iddia edilen 24 tapuya el koydu.

Gözaltına alınan 113 şüpheli ise Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından dün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından 113 şüpheliden 72'si tutuklanma talebiyle, 19 şüpheli ise adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 22 şüpheli ise savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

38 şüpheli tutuklandı

Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği, tutuklamaya sevk edilen 72 şüpheliden 38'inin bugün tutuklanmasına karar verdi. Hâkimlik, 53 şüphelinin ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir