• DOLAR 32.565
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2467.568
  • ...
HÜDA PAR Sözcüsü Av. Ramanlı: Cizre’ye Kadın Doğum Hastanesi yapılması gerekir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Parti çalışmaları kapsamında Şırnak'a gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Av. Serkan Ramanlı, Şırnak'taki programından sonra Cizre'ye geçerek burada esnafları ziyaret etti. Cizre teşkilatı ile esnafın sorunlarını dinledi.

Cizre'de kadın doğum hastanesinin eksik olduğuna dikkat çeken Ramanlı, hastanenin kısa zamanda yapılması için yetkililere çağrıda bulundu.

"Cizre halkı buradaki çöp atıklarının yeniden ekonomiye kazandırılmasını istiyor"

Çöplerin hem insan sağlığını hem de hayat kalitesini düşürdüğünü belirten Ramanlı, "Şırnak'ta yaptığımız ziyaretimizden sonra bugün Cizre ilçemizde temaslarda bulunduk. Özellikle esnaflarımızı ziyaret ettik. Sorun ve sıkıntılarını dinledik. Cizre halkının öne çıkan birden fazla sorunu var. Bazı talepleri var. Her şeyden önce Cizre'de Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin olmayışından insanlar ciddi şekilde şikâyet ediyorlar. Doğurganlık oranında ilk sırada yer alan Cizre'de bu ihtiyacın bir an önce giderilmesi gerekiyor. İkinci husus; Habur'dan Nusaybin'e kadar giden İpek Yolu'nun yol yapım çalışmalarının bir türlü bitirilmemesi, yapılan yolların da kısa süre içerisinde yeniden bozulması çok ciddi bir sorun oluşturuyor. 2021 yılında 12 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşan Habur Sınır Kapısı, 2022 yılı itibariyle 15 milyar doların üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Böylesi devasa bir ticaret hacminin bulunduğu Habur Sınır Kapısı yani Irak ile olan ticaretin ana kapısı Habur Sınır Kapısına giden ulaşım ağlarının bu denli kötü olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bir an önce bu yolların işler hale getirilmesi ve kaliteli bir hale gelmesi için gerekli altyapı çalışmalarının bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Öne çıkan üçüncü başlığımız da özellikle Cizre'nin Bozalan TOKİ konutlarının üst bölgesine bırakılan atıklar sorunu. Burada ciddi bir çevre kirliliğine sebebiyet veriyor. Cizre halkı, buradaki çöp atıklarının yeniden ekonomiye kazandırılması ve oradan bir enerji üretilmesini ve atık sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyor. Gelişi güzel bırakılan çöpler hem insan sağlığını etkiliyor hem de hayat kalitesini ciddi şekilde düşürüyor." ifadelerini kullandı.

"Cizre doğal gaz nimetinden istifade edememektedir"

Ramanlı, "Esnaflarımızın bunun dışında hayat pahalılığı, girdi maliyetlerinin artışı konusunda ciddi sıkıntısı var. Halkın alım gücünün düşmesi esnafımızı doğrudan etkiliyor. Son olarak şunu ifade edebiliriz; Cizre'nin yakınına kadar getirilen doğal gaz döşenmiş olmasına rağmen Dicle Nehri bahane gösterilerek Cizre ilçemize doğal gaz hattının döşenmemiş olması. Bugün itibariyle Cizre halkı, doğal gaz nimetinden istifade edememektedir. Türkiye gibi denizin binlerce metre altından doğal gaz çıkarma kapasitesine sahip bir ülke, Dicle Nehri gibi bir nehrin altından bu doğal gaz borularını geçiremiyor olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu yönde bir adımın atılması ve Cizre'nin bir an önce doğal gaza kavuşması gerektiğini buradan ifade etmek istiyoruz. Cizre halkına, Cizre esnafına ve teşkilatlarımıza misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkürlerimi sunuyorum." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir