• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
"Ahiretten yoksun yetişen gençliğin önüne geçmenin en önemli yollarından biri seçmeli derslerdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin göreceği seçmeli dersleri belirleme döneminin başlaması münasebetiyle öğrencilere, velilere ve öğretmenlere önemli çağrıda bulunan Kızıltepe Eğitim Bir-Sen Başkanı Yılmaz, bu önemli hafta içinde bütün çocukların Peygamber'in hayatı, Kur'an-ı Kerim dersi ve temel dini bilgiler derslerini seçmeleri noktasında onlara yardımcı olmalarını beklediklerini belirtti.

Yılmaz, ayrıca seçmeli derslerde bazı yörelerde ana dil olarak kullanılan Kürtçe dilinin de seçmeli dersler kapsamında olması ve okullarda okutulması çağrısında bulundu.

4+4+4 eğitim sistemiyle bütün okullarda seçmeli Kur'an-ı Kerim, Peygamber'imizin hayatı, temel dini bilgiler ve yaşayan diller derslerini artık seçebiliyoruz"

Yeni eğitim-öğretim yılında seçmeli derslerin 20 Ocak gününe kadar yapılması uyarısında bulunan Yılmaz, "2023-2024 eğitim öğretim yılında seçmeli dersleri seçmek için 20 Ocak tarihine kadar bütün okullarımızda idareci arkadaşlarımız, öğrencilerimizin ders seçimiyle ilgili bu hafta formlar dağıtıyorlar. Biz bütün velilerimize çağrıda bulunuyoruz. 4+4+4 eğitim sistemiyle beraber artık bizim bütün okullarımızda seçmeli Kur'an-ı kerim, Peygamber'imizin hayatı, temel dini bilgiler ve yaşayan diller adı altında seçmeli dersler seçebiliyoruz." ifadelerini aktardı.

Seçmeli dersler konusunda velilerin, idarecilerin ve öğretmelerin öğrencilere seçmeli dini dersler çerçevesinde yardımcı olmaları gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Değerli anne ve babalar, sevgili veliler, değerli okul idareci arkadaşlarımız önümüzdeki hafta içinde bütün çocuklarımızın Peygamber'imizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatı, dinimizin temeli olan Kur'an-ı Kerim dersi ve temel dini bilgiler ve derslerini seçmeleri noktasında onlara yardımcı olmalarını bekliyoruz. Ayrıca bu yörede yaşayan birçok insanımızın ana dili olan Kürtçe dersinin de okullarımızda okutulması ve öğrencilerimiz tarafından seçilmesini bekliyoruz. Bu konuda inşallah bütün anne babalar duyarlılık gösterecekler. Okul idaresindeki arkadaşlarımız da öğrencilerimize ve velilerimize destek olacaklardır. Biz de şunu söylüyoruz, dersimi seçiyorum, dilimi ve dinimi öğreniyorum." şeklinde konuştu.

"Dilimizin unutulmaması için çocuklarımızın ana dilleri olan Kürtçe seçmeli dersini de tercih etmelerini ümit ediyoruz"

Öğrencilerin seçmeli dini dersleri tercih ederek toplumda ahlak ve edebin yaygınlaşabileceğini, ahiretten yoksun olanların önüne geçilebileceğine dikkat çeken Yılmaz, "Değerli anne ve babalar çağımızda şu anda edep, terbiye, ahlak ve ahiretten yoksun yetişen bir gençliğin önüne geçmenin en önemli yollarından bir tanesi de bizim temel dini bilgiler, Kur'an-ı Kerim ve Peygamber'in hayatını, dersini, okullarımızda çocuklarımızın öğretmenlerinden öğrenmelidir. Allah-u Teâlâ'nın bütün insanlara gönderdiği güzel dilimizin de unutulmaması için çocuklarımızın tekrardan ana dillerini öğrenmeleri, okuyup yazabilmeleri için Kürtçe seçmeli dersini de tercih etmelerini ümit ediyoruz ve bu konuda teşviklerinizi bekliyoruz." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir