• DOLAR 32.507
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2452.139
  • ...
Konya'da içme suyuna büyük yatırım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya genelinde 584 köy ve 244 yaylaya hizmet verilirken, 2013 yılında 120 köyde toplam 3 farklı içme suyu programında çalışmalarına başlandı.

Konu ile ilgili İl Genel Meclisi Altyapı Hizmetleri Komisyonu Başkanı Mehmet Tüfekçioğlu, Haziran ayı içinde Ahırlı, Çumra, Emirgazi, Karapınar, Kulu ve Seydişehir ilçelerine bağlı köylerdeki içme suyu tesislerinde incelemelerde bulunduklarını belirtti. Tüfekçioğlu, tesislerin bakım ve onarımı ile ekonomik ömrünü doldurmuş tesislerin yenilenmesi yönünde İl Genel Meclisine rapor sunduklarını kaydetti.

Tüfekçioğlu, İl Genel Meclisi'nde, içme suyu ve kanalizasyon yapımı ile bakım ve onarımlarına ilişkin alınan kararlar doğrultusunda, Konya İl Özel İdaresi'nin 3 ana grupta çalışmalarını hızla sürdürdüğünü, içme ve kullanma suyunun yeterli olmasının ötesinde su kalitesi ve standardının yükseltilmesi yönünde de çalışmaların başlatıldığını söyledi.
Tüfekçioğlu,106 köyde içme suyu, 14 köyde de kanalizasyon ve atık su yatırımları için yaklaşık 13 milyon TL ödenek ayrıldığını ifade etti.

"Gerek İl Özel İdaresi, gerekse kısa adı KÖYDES olan Köy Altyapısını Destekleme Projesi kapsamında yatırımlar devam etmektedir." diyen Tüfekçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İçme suyu kaynağını köye götürme, (sondaj ve kaynak suları) gömme, biriktirme ve ayaklı içme suyu depolarının bakım ve onarımı ile içme suyu şebeke, isale ve terfi hatlarının yenilenmesi, sondaj yapımı ile içme suyu enerji nakil hattı yapımına devam edilmektedir.

Kimyasal analiz neticesinde içme suyu içilemez raporu verilen köylerde de yeni su kaynağının araştırılması ile ilgili olarak oluşturulan komisyon tarafından hazırlanan acil eylem planı çerçevesinde arazi taraması, etüt, jeofizik ölçümler ve proje çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. 30'a yakın köyde yeni su kaynağı araştırma lokasyonları tespit edildi ve çalışmalar hızla yürütülüyor. 2013 yılında rekor yatırım ile 120 köyde çalışmalar aralıksız sürdürülerek, yılsonu itibari içme suyu ve kanalizasyon sorunlarının tamamı çözüme kavuşmuş olacak." (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir