• DOLAR 34.287
  • EURO 37.115
  • ALTIN 3023.718
  • ...
Cezayir'de Amaziğ-Berberiler 2973 yılını kutluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amaziğ-Berberiler, efsaneye göre Berberi Kral Şişnak'ın Mısır Firavunu 2'nci Ramses'in karşısında zafer kazandığı gün olan 12 Ocak'ı yılbaşı (Yennayer) olarak kabul ediyor.

12 Ocak'ın resmi tatil olduğu Cezayir'de Amaziğ-Berberiler, Yennayer kutlamaları kapsamında ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenledi.

Başkent Cezayir'in doğusundaki Bumerdas kentine bağlı Ammal beldesinde kurulan panayırda, Amaziğ-Berberilerin çağlar boyunca devam ettirdiği kültürel miraslarına vurgu yapan yiyecekler, kıyafetler ve el işi ürünler sergilendi.

Etkinlik kapsamında cadde boyunca kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşte çocuklar, Cezayir ve Amaziğ-Berberi bayrakları taşıdı.

Kortejin önünde kadınların zaman zaman zılgıtlarla eşlik ettiği geleneksel kıyafetleriyle atlı gençler yer alırken, arkasında da geleneksel müzikler çalan yaşlılar ekibi yer aldı.

Yürüyüşün ardından, meydanda kurulan sahnede çocuklar çeşitli gösteriler gerçekleştirirken beldenin önde gelen bazı isimleri de günün mana ve ehemmiyetine ilişkin konuşmalar yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir