• DOLAR 32.593
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2456.414
  • ...
Kapıları Kapanmasıyla Gazze Alternatif Yollar Arıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze`deki Filistin Ekonomi Bakanlığı Vekili Hatem Avida, son günlerde Gazze Şeridi`ne açılan tüm kapıların ve tünellerin kapatılmasına karşı bakanlık olarak alternatif çözüm yolları aradıklarını söyledi.

Filistin Başbakanlık Enformasyon Dairesi tarafından düzenlenen radyo programına katılan Avida, Kerem Ebu Salim Kapısı`ndan Gazze Şeridi`ne giren yakıt miktarında değişiklik olmadığını fakat Mısır`daki son olaylar nedeniyle tünellerden Gazze Şeridi`ne giren yakıt miktarında ise düşme olduğunu bildirdi.

İsrail tarafından giren yakıt miktarının yeterli olduğunu söyleyen Avida, son dört günde Gazze Şeridi`ne bir milyon litre yakıt girdiğini, İsrail`den gelen yakıtı satan istasyonların Mısır`dan yakıt gelmesinden endişe ettiklerini ve halkın daha ucuz olduğu için tünellerden gelen yakıta hücum etmesinden korktuklarını bildirdi.

Petrol Genel Kurulu`nun krizin çözümü için yaptığı düzenlemelerini ve çalışmalarını öven Avida, Mısır`daki olaylar başlamadan önce kurulun yakıt istasyonu sahiplerini uyardığını söyledi.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir