• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
İngiltere’de 100 bin memur grevde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BBC News'te yer alan habere göre, 1 Şubat 2023 günü kamuda görevli 100 bin memur iş bırakma eylemi yapacak.

Daha önce İngiltere ve Galler'de hemşireler ve acil yardım ekipleri gibi çeşitli sağlık çalışanları iş bırakma eylemi yaparak grev yaptı.

Yeni yılda bazı sektörlerde grevler devam ederken yeni bir grev haberi de Kamu ve Ticari Hizmetler Sendikasından geldi. Artan yaşam maliyetleri ve düşük maaş zamlarını protesto etmek isteyen 100 bin memur 1 şubatta grev yapacak. 124 devlet dairesindeki sendika üyeleri ve diğer birkaç kurumla birlikte ücret ve koşullar konusunda uzun süredir devam eden bir anlaşmazlık nedeniyle iş bırakacak.

Sendika yetkilileri yüzde 10 maaş zammı, daha iyi emekli maaşları, iş güvenliği ve işten çıkarma koşullarında herhangi bir kesinti olmaması talebinde bulunuyor.

Sendikanın genel sekreteri Mark Serwotka, "Hükümeti bizi dinlemezlerse anlaşmazlığımızın büyüyeceği konusunda uyardık ve sözümüzün arkasındayız." dedi.

Serwotka, “Eyleme Çalışma ve Emeklilik Dairesi (DWP), Sürücü ve Araç Ruhsat Kurumu (DVLA) ve Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı (DHSC) dahil olmak üzere kamu sektörü kuruluşlarının çalışanları da katılacak” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir