• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
 Mısır İçişleri Sözcüsünden Alçakça savunma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da ordunun sabah namazı için toplanan halka ateş açması sonucu 42 kişinin öldüğü olaylar için açıklama yapan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tugay Hani Abd El Latif, ordunun vatanın düşmanlarını öldürdüğünü söyledi. Mursi taraftarı Mısırlıları düşman olarak niteleyen Abd El Latif, ``Ordu sadece vatanın düşmanlarını öldürüyor; vatanın çocuklarını öldürmez.`` dedi.

El Latif polisin halk için çalıştığını, onun istekleri ve özgürlüğünü koruduğunu söyledi. Müslüman Kardeşleri gösterileri barışçıl olmaktan çıkarmakla suçlayan sözcü, sabah saat 4’te silahlı bir grubun Cumhuriyet Muhafızları`na saldırdığını, başka bir grubun da binaların üzerinden taş attığını ve ateş ettiğini iddia etti.

Bakanlık sözcüsü ayrıca, Müslüman kardeşlerin, Suriye`de öldürülen çocukların resimlerini olaylarda ölenlerin resimleri olarak kullandıklarını iddia etti.

Mısır İçişleri Bakanlığı Sözcüsü basın toplantısına başlamadan önce gazeteciler El Jezire kanalı çalışanlarını salondan çıkardı.

Tugay Hani Abd El Latif olaylarda Teğmen Muhamed El Nuseyri ve asker Gelel Gebir`in şehit olduğunu bildirdi. İçişleri sözcüsü geçen iki senede polis kuvvetlerinden 221 şehit ve 9188 yaralı olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir