• DOLAR 32.402
  • EURO 34.652
  • ALTIN 2389.422
  • ...
İmam hatip mezunlarından "Ahde Vefa" resim sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başakşehir Kaymakamlığı'nın desteğiyle sanatseverlerin beğenisine sunulan "Ahde Vefa" resim sergisinin açılışı, Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, ressam Gülten Demir Bilen ve BİHADER Başkanı Enes Abdurrahman Hibe'nin katılımıyla gerçekleşti.

"Ahde vefa insanlık sözümüz"

Başakşehir Kaymakamlığı'nda gerçekleşen serginin açılışında konuşan ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, "Ahde vefa bizim başta bir insan olarak Allah'a verdiğimiz, ardından Peygamberimize biat ettiğimiz ve tüm insanlığa olan sözümüzdür. İnsan olarak rabbine karşı vazifelerini bilerek iyi bir kul, iyi bir ümmet ve iyi bir insan olmanın yolunun ahde vefa göstermekten geçtiğine inanıyoruz. Biz, eğitim ve gençlik üzerine çalışmalar yapan bir dernek olarak, gençlerimizin de vefa duygusu ile yetişmesini, geleneğini ve köklerini bilerek, bu damardan beslenerek geleceğe hazırlanmalarını istiyoruz." dedi.

"Ahde vefa başlığı altında çalışmalar yapacağız"

Peygamber Efendimizin vefanın en büyük örneklerinden biri olduğunu, hayatının her döneminde tüm insanlara karşı bu duyguyla hareket ettiğini söyleyen BİHADER Başkanı Enes Abdurrahman Hibe de "İbadet Allah'a vefa, sünnete sarılmak Resulullah'a vefa, toplumsal olarak görevlerimizi yerine getirmek de yaşadığımız topluma karşı vefadır. İnşallah bu başlık altında okullarımızda, gençlerimizle de çalışmalar yapacağız. Bu sergiyi de gençlerimizle ziyaret edeceğiz." diye konuştu.

Kavramları neden işlemeyelim?

Sergide yer alan eserlerini daha önce çalışılmış orijinal eserleri üzerine ahde veda kavramlarını tasarlayarak oluşturduğunu belirten sanatçı Gülten Demir Bilen, "Daha önce de 'adalet ve merhametle' kavramıyla çalışmıştım. Ardından bu fikir ortaya çıktı. Çalışmalarımızda çağdaş sanat anlamında yaptığımız eserleri mutlaka bir gelenekle ilişkilendiriyoruz. Bu minvalde ahde vefayı da bütünleştirmek istedim. Bu bana tabi ki büyük bir heyecan ve mutluluk verdi. Kavramları neden işlemeyelim? Benim sanat anlayışımda kavramları çalışmak, felsefi işler yapmak var. Bu tarz çalışmalarla sanatımı ortaya koymaya çalışıyorum." şeklinde konuştu.

Yağlı boya, akrilik ve suluboya teknikleriyle çalışılmış 27 özgün eserin bulunduğu sergi, bir hafta boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Sergi, daha sonra İstanbul'un farklı ilçeleri ile Anadolu'nun farklı illerinde de açılacak. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir