• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR`dan Midyat`ta coşkulu açılış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Hür Dava Partisi(HÜDA PAR) Midyat ilçe Başkanlığı çok sayıda parti yetkilisinin yanı sıra coşkulu bir kalabalığın katılımıyla gerçekleşti.

Açılışa, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yavuz, İsa Aydın, Fadıl Şani, Genel İdare Kurulu Üyesi Şahzade Demir, Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, Batman İl Başkanı Aydın Gök ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Bilal Şayık`ın Kur`an-ı kerim tilavetinin ardından Midyat İlçe Başkanı Ekrem Zerey bir açılış konuşması yaptı. Zerey, "Siyasete İslami renk katma düşüncesi ve adaleti yeniden tesis etme düsturuyla yola koyulan islamın hür davetçileri`nin yüklendikleri misyon ve yapacakları siyaset de insanları islamın emir ve yasaklarına uymaya davet etmekle beraber; temsilden yoksun, ötekileştirilmiş insanların sözcüsü olmak, dağılmış safları birleştirmek, yanlışları düzeltmek, toplumun faydasına olacak öneriler üretmek ve ülkenin özlemle beklediği dürüst siyaset ve gerçek adaleti tesis etmek olacaktır… HÜDA PAR, Türk`üyle, Kürt`üyle, Arap`ıyla, Zaza`sıyla bir Türkiye partisidir. HÜDA PAR hiçbir ırkın, hiçbir dilin, hiçbir rengin partisi olmadığı gibi ancak ve ancak ümmetin partisidir." dedi.

İlçe Başkanı Zerey`in ardından konuşan Mardin İl Başkanı Şehmus Akman ise, "İslami ve İnsani olan, inandığımız değerler uğruna mücadele etmek için varız. Din, can, mal, akıl ve nesil emniyetini güvence altına alınması için caba sarf edeceğiz. Yapılan zülüm ve zorbalıklara hukuksuzluk ve kanunsuzluk hiçbir zaman taraf olmayacağız." İfadelerini kullandı.

Son olarak Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Gittiğimiz her yerde bize soruluyor nedir bu tekbirler salavatlar ve Kur`an-ı Kerim? Bu parti Kur`an kursu açılışı mıdır? diye. Üzülüyoruz… 1920 yılında TBMM Birinci meclisi açıldı. Meclisin açılması Çarşamba gününe denk gelmişti. Çarşamba günü meçlisi açmak istemediler. Cuma gününü beklediler. Dikkat edin normaller nasıl anormal olmuş. Milletin gerçek temsilcileri hep beraber Cuma namazını kıldılar çünkü o milletin gerçek temsilcileri içerisinde Alimlerimiz vardı, şeyhlerimiz vardı, seydalarımız vardı. Hep beraber Cuma namazı kıldıktan sonra tekbirlerle ve salavatlarla ulus meydanına doğru gittiler ve meclis binasını o şekilde açtılar. işte normali budur. Hür Dava Partisi normallerin anormal olduğu bu zaman diliminde Allah`ın izni ve iradesiyle o normalleri gerçekleştirecek bizleri biz eden değerleri tekrar ihya edecektir inşaallah."

Yavuz`un konuşmasından sonra kurdele kesimi gerçekleştirildi. Daha sonra açılışa katılanlara ikramlarda bulunuldu ve tebrikler kabul edildi.

(M.Sait Başaran-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir