• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
Tarihçi-Yazar Sıtkı Aslanhan: Kim çocuklarınızla sohbet ediyorsa, çocuklarınızın sahibi odur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatvan Doğu Anadolu 1’nci Kitap Fuarı, imza günleri ve söyleşilerle devam ediyor. Aile ve gençlik üzerine bir söyleşi gerçekleştiren Aslanhan, tarihin unutulmasından yakındı.

Tarihini unutan gençlerin ecdadına hakaret ettiğini belirten Aslanhan, çocuklara ve gençlere sahip çıkılması için ebeveynlere çağrıda bulundu.

Aslanhan, “Oturun çocuklarınızla tarihinizi, kültürünüzü, medeniyetinizi, sanatı, dini konuları, sporu konuşun. Onlarla lütfen sohbet edin. Kim çocuklarınızla sohbet ediyorsa, çocuklarınızın sahibi odur.” dedi.

“Çocuklarınızla sohbet edin”

Akademik başarının altında kitap okuma alışkanlığı geldiğini dile getiren Aslanhan, “Biz niye tarihimizi unutuyoruz? Bugün benim gencim dedesi Fatih Sultan Mehmet Han'a, Yavuz Sultan Selim Han'a, Abdülhamit Han'a, Sultan Vahdettin’e ağza alınmayacak küfürleri edecek duruma nasıl geldi? Evinizin içerisinde yedirip içirdiğiniz, gözünüzün nuru diye baktığınız evladınız, gerçekten sizin değerlerinizle mi büyüyor yoksa bambaşka bir çocuk, genç kız, delikanlı olmuş da bizim haberimiz mi yok. Oturun çocuklarınızla dini konulara konuşun.” çağrısında bulundu.

“Çocukları ve gençleri sosyal medya tehlikesi bekliyor”

Sosyal medya mecralarında çocukları ve gençleri bekleyen tehlikelere dikkat çeken Aslanhan, şunları söyledi:

“Ergenlik yaşındaki çocukların bu ara haklı olarak kafaları karışık. Çünkü öyle internet siteleri, öyle Instagram, öyle YouTube kanalları var ki, ateizmi öyle güzel anlatan, gençlerin zihin dünyasına kazınmaya çalışan öyle siteler var ki, dünya güzeli manken gibi genç kızlar, yakışıklı delikanlılar, nasıl İslam'ı bırakıp, Hristiyan olup, mutlu olduklarını öyle anlatıyorlar ki çocuklar bunları izlediği zaman yoldan çıkıyorlar. Kafalarına farklı sorular takıyorlar. Onun için çocuğumuz konuştuğunda lafı ağzına tıkamayalım. Eleştirebilir, kafasında soru işareti olabilir, kafasına takılan bir şey varsa, sana sorsun. Çünkü başkasına sorarsa, nasıl bir cevap alacağını bilmiyoruz kıymetli dostlar.”

“Sorun gençlerde değil, bizde”

“1990'lı yıllarda Türkiye'de misyonerlik faaliyetleri vardı.” diyen Aslanhan, “Haberler izlediğinde eyvah diyordun. Her köşede ücretsiz İncil dağıtıyorlar. Hatta arasına 100 dolar koyuyorlar. Apartmanların altına kiliseler açıyorlar. O haberleri izleyince diyorduk ki abi 2 seneye kalmaz bütün Türkiye Hristiyan olur. Koskoca Türkiye'de bir kişi oldu, o da tekrar geri geldi. Kimsenin Hristiyan olduğu yok. Anne babalar deist, çocuklar da deist oluyor. Nedir deizm? Allah var ama emir yasakları yok. Allah bizi sadece yarattı. Günah yok, yasak yok, haram yok, emirler yok. Kız bakıyor annesi yalan söylüyor. Oğlan bakıyor babası yalan söylüyor. Haliyle bunlarda bunu yapıyor. Suç gençlerde, çocuklarda değil, suçlu biziz.” diye konuştu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir