• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Batı'nın askeri desteği olmadan olmazdı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Savaşın başladığı 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana, Ukrayna’nın savaş meydanlarında Rusya'ya karşı elde ettiği başarıda Batılı devletlerin bu ülkeye yaptığı silah yardımları önemli rol oynadı.

Ukrayna’ya en çok askeri yardım yapan ülkelerin başında NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyeleri yer alırken, ABD’ye müttefik diğer ülkeler de Ukrayna'nın mücadelesine "önemli" katkılar sağladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymy Zelensky'nin yanı sıra, üst düzey Ukraynalı yetkililerin ülkenin doğu bölgelerini savunmak için silah arayışları sürüyor.

Zelensky ve yönetimi, Rusya'nın ülkenin altyapısını hedef alan ve kış öncesi artan saldırılarına karşı koymak için hava savunma sistemlerine ihtiyaç duyduklarını sıkça dile getiriyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki bazı hedeflere yönelik hava saldırılarını Kiev'in "provokasyonlarına zorunlu ve kaçınılmaz bir karşılık" olarak değerlendiriyor.

Putin, batılı devletleri "Ukrayna ordusuna eğitim vermek ve silah sağlamak suretiyle Kiev rejimini pompalamakla" suçluyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir