• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Basın dernekleri: Medya çalışanlarına destek verilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Basın Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Arslan, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle yaptığı açıklamada gazetecilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Medya sektörünün, dünyada ve ülkede yaşanan ekonomik sorunlardan en ağır şekilde etkilendiğini belirten Arslan, "Sektörün varlığını sürdürebilmesi için ham madde girdilerinden kaynaklanan darboğazın aşılması için çalışmalar yapılmasını bekliyoruz. Devlet mutlaka medya çalışanlarına karşılıksız destek vermelidir. Kaynakları daralan yerel medya deyim yerindeyse artık yoğun bakımda. Basın sektörü, buna rağmen çalışmalarına ve mücadelelerine kararlılıkla devam ediyor. Gazeteciliği meslek edinmiş fikir işçilerinin sorunlarının çözümüne her alanda katkı sunulmalıdır." Dedi.

"Basına destek olunmalıdır"

Açıklamanın devamında Arslan, "Batman’da son derece dinamik, etkin, ahlaki ve etik değerlere bağlı, seviyeli ve kaliteli bir medyanın bulunması bizler ve halkımız için önemlidir. Tüm halkımızın yaşadıkları yerde işini hakkı ile yapan yayın organlarına sahip çıkması ve destek olmaları gerekiyor. Basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyor, bu vesileyle tüm basın çalışanlarını en kalbi duygularımla selamlıyorum." diye konuştu.

Batman Basın Derneği (BBD) Başkanı Cebrail Uyanık ise '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde tüm gazete emekçilerinin gününü kutladı, basın emekçilerine destek verilmesini istedi.

"Gazeteciler fiili yıpranma payından yararlanmalı"

Çalışma yeri, zamanı belli olmayan ve fiilen tatil hakkı bulunmayan tek meslek sahibinin basın emekçileri olduğunu belirten Uyanık, "Gazetecilerin elinde kalan, belki de tek kazanım olan fiili yıpranma payından 5953 sayılı yasaya göre çalışan tüm meslektaşlarımız yararlandırılmalı. Zor şartlarda, özveriyle görev yapan basın emekçileri daha iyi şartlarda çalışmayı hak ediyor ve bu yasadan bir an önce gazeteciler faydalanmalıdır." dedi.

"Basın acilen desteklenmeli"

Uyanık, gazeteciliğin kamu yararına yapılan bir iş olduğunu ve bu nedenle basının da özgür ve bağımsız olması gerektiğine dikkat çekti. Uyanık, "Habercilik aynı zamanda ticari bir faaliyettir. Gazetecilik de profesyonel bir meslek. Gerek medya sahiplerinin gerekse de gazetecilerin objektif, dengeli, doğru ve tarafsız habercilik yapabilmesi için düzgün bir gelire ve finansal sürdürülebilirliğe ihtiyaçları var. Bu bağlamda basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaada çalışan tüm emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, hayatlarında sağlık ve başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir