• DOLAR 32.255
  • EURO 34.698
  • ALTIN 2402.448
  • ...
Selvi: Cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı tarih belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Altılı masanın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin ''9 saat süren toplantı süresince Jammer çalıştırılmış.'' diyen Selvi yazısında şu ifadeleri kullandı;

''26 Ocak’ta Akşener’in ev sahipliğinde toplanılacak. Son kez gözden geçirilecek olan Geçiş Süreci Yol Haritası ve Ortak Politikalar Metni 30 Ocak’ta liderler tarafından açıklanacak.

30 Ocak’ta ortak cumhurbaşkanı adayı açıklanır mı? CHP kanadının böyle bir beklentisi var. Çünkü CHP’nin önceliği Kılıçdaroğlu’nun ortak cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesini sağlamak. Küçük partiler ise milletvekili listelerini sağlama almak istiyor.

Şubat ayında ortak cumhurbaşkanı adayının, seçim ittifakının şeklinin ve de 6 liderin yetkilerinin birlikte açıklanması planlanıyor.

Tabii bu işin anahtarı ortak cumhurbaşkanı adayı. Zaten Kılıçdaroğlu 6’lı masayı bunun için oluşturdu. Kılıçdaroğlu ortak cumhurbaşkanı adaylığını garantiye alırsa ittifakın şekli, milletvekili dağılımı ve liderlerin yetkisi sorun olmaz. Küçük partiler cumhurbaşkanlığı kozu ile listeleri garanti altına almaya çalışıyor, Kılıçdaroğlu ise liste kozunu kullanarak küçük partileri cumhurbaşkanı adaylığına ikna etmeye çalışıyor. Kılıçdaroğlu’nun bu konuda vermeyeceği bir taviz yok. Ama Meral Akşener ne der, o belli değil. Gözler bir kez daha Akşener’de olacak.''

Bu haberler de ilginizi çekebilir