• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Brezilya'da Ulusal Kongre'ye baskın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula, Kongre, Devlet Başkanlığı Sarayı ve Yüksek Mahkeme'yi basan göstericilere müdahale emri verdi, 150 gösterici gözaltına alındı.

Eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro destekçisi yüzlerce kişinin önce Kongre, ardından Devlet Başkanlığı Sarayı Planalto ile Yüksek Mahkeme'yi basması sonrası Lula, eylemcilere sert tepki gösterdi.

AA'nın haberine göre; başkent Brasilia'daki güvenlik bölgesine müdahale emri veren Lula, yapılanları "vandallık ve faşistlik" olduğunu, Brezilya'da güvenlikten sorumlu olması gereken kişilerin ise görevlerini yapmadığını bildirdi.

Başkanlık, Yüksek Mahkeme ve Kongre'yi işgal edenlerin teşvik edildiğini vurgulayan Lula, "Bunu yapanlar kanunun gücüyle cezalandırılacak. Henüz hükümeti kurarken pazar gününün sessizliğinden faydalandılar. Eski cumhurbaşkanının (Bolsonaro) birkaç konuşmasının buna yol açtığı biliniyor. Bu da onun ve onu destekleyen yanlılarının sorumluluğudur." ifadesini kullandı.

Lula, Adalet Bakanlığı Genel Sekreteri Ricardo Capelli'nin tüm güvenlik bölgesinden sorumlu olacağını kaydederek, Capelli'nin doğrudan kendisine bağlı olacağını söyledi.

Eylemcilerin devlet binalarına zorla girdiği sırada Lula'nın, Sao Paulo eyaletinde bazı ziyaretler yaptığı ve olayların ardından programını değiştirdiği bilgisi paylaşıldı.

Bolsonaro yanlıları ellerinde taşıdıkları bayrak ve soplarla güvenlik güçlerine saldırarak, araçlara zarar verdi.

Gazetecilere de saldıran eylemciler, foto muhabirlerinin ve kameramanların ekipmanlarına zarar verdi.

Olayların kontrol altına alınması için bölgeye çok sayıda takviye gücün gönderildiği, 150 Bolsonaro yanlısının gözaltına alındığı ve eylemlerin sürdüğü belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir