• DOLAR 32.38
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2406.834
  • ...
Eğitimci-Yazar Halit Ertuğrul: Başarının en önemli sebeplerinden birisi arkadaş gruplarıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatvan Doğu Anadolu 1’nci Kitap Fuarı’nın 6’ncı gününde Eğitimci-Yazar Ertuğrul bir söyleşi gerçekleştirdi.

Gönüllere girilmeden kafalara girilemeyeceğini belirten Ertuğrul, ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Mutlu insan olmanın sırrı

Verilen nimetlerin kıymetinin bilinmesi, mutlu olmanın sırrı olduğunu dile getiren Ertuğrul, “Rabbim bir saniyede bizi iki defa ölümden kurtarıyor. Nefes alırken alamazsan, verirken veremezsen, o bitiyor. Rabbim bizi bu kadar sevmiş, bu kadar nimetler bahşetmiş, o zaman ben yatamam, uyuyamam, hesap vermeye gidiyorum. En huzurlu insan, en mutlu insan, sahip olduğu nimetleri fark eden insandır, nelere sahip olduğunu anlayan insandır.” dedi.

Neden başarıya ihtiyaç var?

Başarıya ihtiyaç olduğunu dile getiren Ertuğrul, “Lütfen bana söyler misiniz? Duymak kadar, görmek kadar, gülmek kadar, uyumak kadar bir zenginlik var mı? Yok. O zaman Rabbim bizi o kadar sevmiş ki bizim ona karşılık yapacağımız nedir? İşte kulluk görevi. Allah'a teşekkür etmek için başarıya ihtiyacımız vardır, huzurlu bir memlekette yaşayabilmek için başarıya ihtiyacımız vardır, annemizi babamızı, sevdiklerimizin, bize emeği geçenleri mutlu etmek için başarıya ihtiyacımız vardır, ömür boyu ayaklar altında ezilmemek için başarıya ihtiyacımız vardır.” diye konuştu.  

“Başarmaktan başka şansımız yok”

Başarmaktan başka şanslarının olmadığının altını çizen Ertuğrul, şunları söyledi:

“Sevgili çocuklar! Ben kitaplarımın büyük çoğunluğunu yabancı dillere çevirmişim. Çok yurt dışına çıkıyorum. Bir şey fark ettim kardeşlerim. Dünya milletleri içerisinde hiçbir milletin annesi babası bizim annemiz babamız kadar hayatını, ömrünü evlatlarına vermemiştir. Espri yapmıyorum, abartmıyorum. Hiçbir milletin anne babası bizim anne babamız kadar çocukları için göz yaşı dökmemiştir. Yüz binlerce öğrencim var. Bir şeyi fark ettim. Anne baba duası almış, anne babayı arkasına destekçi olarak bulmuş hiçbir öğrencim hayat boyu perişan olmamıştır. Ama anne babayı dinlememiş, asi olmuş, dik kafalı olmuş, onu kırmış, onu üzmüş olan öğrencilerimden, bütün samimiyetimle söylüyorum asla hayatta muvaffak olduğu görülmemiştir. Mutluluk ve huzur, başarılı olup, annemize, babamıza, garibanlara, çaresizlere yardım etmekmiş, onların elinde tutmakmış, onlara destek olmakmış. Biz gariban Anadolu çocuklarıyız. Bizim arkamızda holdingler, zenginler yok be çocuklar. Başarmaktan başka şansımız yok. Ondan dolayı başarıya ihtiyacımız var.”

Çocuklara ve ebeveynlere tavsiyeler

Ertuğrul, öğrenci başarılarının en önemli sebeplerinden bir tanesinin arkadaş grubu olduğunu, yanlış seçilmiş bir arkadaş grubunun başarısızlığa; doğru seçilmiş bir arkadaş grubunun ise başarıya götüreceğini belirtti.

İnsanların gönüllerine girmeden kafalarına girilemeyeceğini belirten Ertuğrul, ebeveynlere şu tavsiyelerde bulundu:

“Bir insanın kafasına girebilmen için önce onun gönlüne girmeniz lazım. Gönüllere girilmeden kafalara girilemez. Bir insanı sevmeden anlattığı dinlenmez. Bizim en çok sevdiğimiz sözler, sevdiğimiz insanların sözleridir. Sevgili öğrenciler! Hatırlar mıyız en çok sevdiğimiz dersler, sevdiğimiz öğretmenlerin dersleridir; sevmediğimiz dersler, sevemediğimiz öğretmenlerin dersleridir. Bir insan sevildiğine inanmak, önemsediğine inanmak, adam yerine konulduğuna inanmak ister. Sevgili anne babalar! Ne olur Allah rızası için çocuklarınız ne kadar hata yaparsa yapsın, şu kapınızı kapatmayın, sevginizi kapatmayın, kucağınızı açın. O çocuk şunu bile bilmelidir ki hiçbir kadın beni annem kadar sevemez, hiçbir erkek beni babam kadar sevemez dediği gün problemlerin bittiği gündür. Kötü niyetli insan yokmuş, kötülüklere itilmiş insan vardır. Zararlı bir insan yokmuş efendim, zararlara bulaştırılmış insan vardır. Bir insan ne kadar kötü olursa olsun, sevildiğine inandığı gün, adam yerine konulduğuna inandığı gün problemler bittiği günmüş.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir