• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Bakan Özer: Kapalı olan tüm köy okullarını açacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Eskişehir ziyareti kapsamında Sultandere Köy Yaşam Merkezi ve Gastronomi Atölye Açılışı ve Aile Eğitimi Sertifika Dağıtım Töreni'ne katıldı.

Burada konuşan Bakan Özer, 2022 yılında başlattıkları projeler içinde kendisi için en anlamlı olanlardan birinin de köy yaşam merkezleri olduğunun altını çizdi.

Özellikle Kovid-19 salgını sonrasında insanların artık yavaş yavaş metropollerden şehirlere, şehirlerden ilçelere, ilçelerden köylere dönmeye başladığını anlatan Özer, gıda tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle tarım ve hayvancılığın kritik bir alana dönüştüğünü de hatırlattı. Bu iki eğilimi dikkate alarak atıl durumdaki köy okullarını tekrar eğitim birimi olarak bölgede yaşayanların hizmetine sunmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Köy yaşam merkezlerinin anaokulu, ilkokul ve halk eğitimi merkezi olarak hizmet verdiğinin altını çizen Bakan Özer, "İlk kez yetişkinlerle torunları ve çocukları aynı eğitim çatısı altında bir araya geldiler. Onun için buralara 'köy yaşam merkezi' dedik. Şu ana kadar son 4 ay içinde 2 bin 200 köy yaşam merkezimizi hizmete aldık ve Külliye'de Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılışını yaptık." diye konuştu.

 Bakan Özer, "Önümüzdeki üç ay içinde Türkiye'deki hane sayısı 10'un altında olmayan ama köy okulu kapalı olan tüm okulları, vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Tüm köy okullarını açacağız ve bu köy okullarıyla birlikte sadece merkezde değil, Türkiye'nin her noktasına insanımızın yaşadığı her noktaya eğitimi ulaştırmak, sadece çağ nüfusuna değil, yetişkinlere de eğitimi ulaştırmak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir