• DOLAR 32.489
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.803
  • ...
Zevahiri: İhvan liderliğinde birleşin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 El-Kaide lideri Şeyh Eymen El-Zevahiri, Mısır`da Batı destekli ordunun Muhammed Mursive İhvan`ul Müslimin`e yönelik darbe girişimi hakkında yaptığı açıklamada, "Selefi gruplar da dâhil Mısır`daki tüm Müslümanlar İhvan liderliğinde birleşsin" diye konuştu.
 
Zevahiri internet üzerinde yayınladığı videolu açıklamasında, "Müslümanlar Şeriat pratikleştirme hususunda ittifak halinde bulunmadıkları için iktidarı kaybediyor." dedi.
 
Savaş yeni başladı…
Savaşın bitmediğini aksine yeni başladığını ifade eden Zevahiri, "İslam ümmeti, Mısır`ın yozlaşmış yönetimini yeniden inşa etmek için kurbanlar vermeyi ve bedeller ödemeyi göze almalıdır. Mısır`da apaçık bir mücadele ortamı var. Kilise ile Batı destekli mübarek yanlısı milisler, seküler çevrelerle beraber aynı safta Müslümanlara karşı hareket ediyor. Mısır`ı kuşatan düşmanların hedefi Şeriat`ın iktidarlaşmasına engel olmaktır." ifadelerini kullandı.
 
İhvan liderliğinde birleşin
Zevahiri açıklamasının sonunda, "Selefi gruplar da dâhil Mısır`daki tüm Müslümanlar İhvan liderliğinde birleşsin. Şeriat hâkim kılınıncaya kadar güçlü bir koalisyon halinde mücadele edin" şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir