• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Cezaevindeki Filistinlileri zor günler bekliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sözde Başbakan Binyamin Netanyahu öncülüğündeki hükümette Ulusal Güvenlik Bakanı olan aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir, Siyonist rejim cezaevlerindeki Filistinli esirlerin toplu eyleme kalkışmaları durumunda tutuklulara karşı sert önlemler alınmasını talep etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Ben-Gvir'in açıklamalarına karşılık Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) da tansiyonun yükseltilmesine sessiz kalmayacaklarına dikkat çekti.

Filistin Esir Kulübü, Ben-Gvir'in 5 Ocak'ta, Nefha Cezaevi'ni ziyaret ederek yeni bölümleri denetlediğini ve bu ziyaret esnasında yaptığı açıklamada Filistinli esirlere yönelik 'tehditkar ifadeler' kullandığını dile getirdi.

Tutumlarını sertleştirecekler

Siyonist rejim merkezli Yedinci Kanal tarafından yayınlanan habere göre Ben Gvir, Siyonist rejim cezaevleri sorumlusu Komiser Katty Perry ile Nefha Cezaevi'ne giderek, iddiaya göre 'Özgürlük Tüneli' olayının tekrar etmemesi amacıyla yapılan yeni birimleri gözden geçirdi. Ben-Gvir bu sırada yaptığı açıklamada Filistinli mahkumlara yönelik tutumların daha da sertleşeceği tehdidinde bulundu.

Ne olmuştu?

Eylül 2021 sonunda gerçekleşen olayda Filistinli 6 esir İşgal rejiminin Gilboa Hapishanesi'nden kaşıkla tünel kazarak kaçmayı başarmış ve bu, 'Özgürlük Tüneli' olayı olarak tarihe geçmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir