• DOLAR 32.265
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2400.703
  • ...
Emekliler yapılan zammı yeterli bulmayarak ara zam istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başta memur ve emekliler olmak üzere milyonlarca kişiyi ilgilendiren aralık ayı enflasyon rakamı, TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emeklisinin ve diğer tüm emeklilerin zam oranının önce yüzde 25 olarak belirlendiğini duyurmuştu.

Bir gün sonra yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur ve emeklisinin ve diğer tüm emeklilerin zam oranının yüzde 30 olarak belirlediklerini duyurmuştu.

Konuyla ilgili İLKHA’ya konuşan Türkiye Emekliler Derneği Bursa Şube Başkanı Ahmet Arif Tezbulur, yapılan zamları olumlu bulmadıklarını belirterek seçimden önce bir ara zam beklediklerini belirtti.

"Seçimden önce bir ara zam bekliyoruz"

Yapılan zammın olumlu karşılanmadığını belirten Tezbulur, "Çünkü daha önce asgari ücrete %54 oranında artmasıyla emeklilerle asgari ücretliler arasındaki makas açıldı. Emekliler aylıklarının en az asgari ücret seviyesine kadar gelmelidir. Asgari ücret 8 bin 500 TL emekli maaşı 5 bin 500 TL oldu. Arasında 3 bin gibi bir rakam var. Emekliler arasında 5 bin 500 TL’den az maaş alanlar da vardır. Seçimden önce bir ara zam bekliyoruz." dedi.

"İntibak yasasının mutlaka çıkarılması gerekiyor"

Mecliste bekleyen intibak yasası olduğunu söyleyen Tezbulur, "İntibak yasasının mutlaka çıkarılması gerekiyor. İntibak yasası çıktıktan sonraki aşamalarda da makas açıldığı için yeni bir intibak yasası çıkması gerekecektir. EYT’liler de hazırda bekliyor. Onları bekleyecek maaş 5 bin 500 TL’dir. EYT’liler de zaman içerisinde emekliler kervanına katıldıktan sonra sorunlarla karşılaşacaklar. Böyle sorunların yaşanmaması için beklentimiz intibak yasasının bir an önce çıkmasıdır. Emeklilere yılda iki kere dini bayramlarda ödenen ikramiye var. İkramiye öyle bir hale geldik ki bin 100 TL gibi bir seviyede kaldı." diye belirtti.

"Seyyanen zam verilmesini istiyoruz"

Tezbulur, "Eskiden bin TL ile kurban alınırken şu anda alınamıyor. Emekli maaşlarına yapılan artış ve asgari ücrete yapılan artışla birlikte almış olduğumuz yüzdelik oranların kaldırılması gerekiyor. Seyyanen zam verilmesini istiyoruz. Emeklilere verilen ikramiye seyyanen zammın içinde artırılmasını istiyoruz. Yıllarca prim ödeyen bir kişi emekli olduktan sonra artık sağlık ocağına gittiği zaman hiçbir şey vermemesi gerekiyor." diye konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir