• DOLAR 32.706
  • EURO 35.142
  • ALTIN 2450.371
  • ...
Köpeklerin kuyruğu ne işe yarar?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Önceki çalışmalar, kuyrukların çeşitli hayvanların hareketlerini kontrol etmelerinde hayati bir rol oynadığını göstermişti. Örneğin kertenkelelerde vücut yönetimini etkiliyor ve son araştırmalara göre sincaplarda vücudu döndürürken dengede durmaya yardımcı oluyor.

Mesela çitalarda, çevik hareketler sırasında kuyruk hareketinin kritik öneme sahip olduğu ve kuyruklarının av kovalarken hareketsiz kalarak bazen neredeyse 180 derecelik hızlı dönüşlere olanak sağladığı görüldü.

Yayımlanan yeni çalışmada, köpeklerde zıplama ve koşma sırasında kuyruk hareketinin "neredeyse hiç etkisinin olmadığını" ortaya koydu.

İletişim için kullanılıyor

Bilim insanları çalışmada, "İnanılmaz derecede düşük açısal momentum göz önüne alındığında, kuyruğun bir dizi köpekgillerden memeli türünde kütle merkezini etkilediği bu noktada, köpek kuyruğunun öncelikle inanılmaz derecede küçük bir oranda büyüyen uzunlukla iletişim için uyarlandığına inanıyoruz" diye yazdı.

Haşere uzaklaştırmak için de olabilir

Bilim insanları, "Bir başka açıklama da kuyrukların sinekleri ya da diğer hayvanları uzaklaştırmak için haşere kontrolünde kullanılması olabilir" diye yazıyor.

 

 

The Independent

Bu haberler de ilginizi çekebilir