• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Prens Harry'den pişkinlik: Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüm pişman değilim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kraliyet ailesinin fertlerinden biri olan Sussex Dükü Prens Harry Afganistan'da müslümanlara karşı savaşında nasıl vahşi bir şey olduğunu kitabında anlatıyor.
 
İngiliz emperyalizminin Afganistan'ı işgal sürecinde 2007-2008 ve 2012-2013 yıllarında İngiliz ordusunda görev yaptığı zamanları da anlatan Harry 25 kişiyi öldürdüğünü ve utanç duymadığını yazdı.
 
Savaşta askerlerin genellikle kaç düşman öldürdüklerini bilmediklerini ve gelişigüzel ateş ettiklerini belirten Prens Harry, ancak Apaçiler ve dizüstü bilgisayarların olduğu bu çağda, kesinlikle kaç düşman savaşçıyı öldürdüğünü söyleyebileceğini ifade etti.

Prens Harry, kitabında, "Bu sayıdan korkmamak bana çok önemli göründü. Yani benim numaram 25. Beni tatmin eden bir sayı değil ama utandırmıyor da." ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere  Prens Harry'nin kayınbabası onun için "aptal" tanımlamasında bulunuyordu

Sömürge imparatorluğunun mazlum halklara yönelik vahşi savaşında görev alan Harry'nin ifadeleri tepki topladı.

Çünkü birleşik haçlı ittifakının Afganistan'ı işgal sürecinde yüzbinlerce müslüman ile beraber özellikle çocuklar ve medrese öğrencileri hedef alınmıştı.

Düğünler, cenaze evleri vurularak Afgan direnişi katliamlarla diz çöktürülmek istenmişti.

Taliban hareketi 20 yıl süren bir cihadtan sonra emperyalizmin belini kırmış ve ülkeden kovmuş ve İslam Emirliği'ni kurmuştu

Bu haberler de ilginizi çekebilir