• DOLAR 32.566
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2433.01
  • ...
Halk camilere yönelik elektrik desteğinin verilmesi konusunda yetkililere seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Camilerin bütün giderlerinin devlet tarafından karşılanması gerektiğini belirten Mardin halkı, insanlarında gittikçe mağduriyet noktasına geldiklerini fade etti.

Camilerde tüketilen elektrik başta olmak üzere diğer giderler için yardım ve desteğin yapılması gerektiğini dile getiren cami cemaatinden Hüseyin Kızmaz, "Camilere elektrik desteğinin yapılması lazım. Bunun yanında doğalgaz olsun, elektrik olsun, su olsun bunlara indirim sağlamaları hükümetten isteğimizdir. Devletin vereceği bir indirimde bir şey eksilmez. Allah devletimizi eksik etmesin." ifadelerini kullandı.

Cem evlerine elektrik desteğinin sağlandığını belirten Kızmaz, aynı desteğin camilerde de yapılmasını istediklerini vurgulayarak, "Cem evlerinde elektrik, doğalgaz ve benzeri indirimler yapıyor. Cem evlerine yaptıkları gibi bizim camilere de destek sağlasınlar. Her cuma milletten elektrik faturaları parası istiyorlar kiminin parası var, kiminin parası yok devletimizden destek sağlamasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Camilerin elektrik desteğinin sağlandığı takdirde daha güzel olacağını ifade eden Şehmus Acu, "Camiler hakkında yani hakikaten çok iyi şeyler oluyor fakat daha da iyi şeyler olsa güzel olur. Elektrik faturası, doğalgaz faturaları konusunda devlet tarafından daha da indirimli olsun." dedi.

Caminin Allah'a ibadet edilen yer olduğunu, onun için her türlü eksikliğinin devlet tarafından karşılanması gerektiğine dikkat çeken Celal Keleş, "Cami Allah'ın evidir elektrik konusunda desteğin sağlanması gereklidir. Desteğin sağlanması devletten bir şey eksiltmez. Bunun yanında doğalgaz olsun, su olsun, caminin bakımı olsun bu gibi girdilerde devletin yapacağı desteklerde herkes memnun kalır. Devletin sadece aydınlatma konusunda destek vermesi yetersizdir. Birkaç ampul en fazla ne yakar ki. Bu konuda ayırım yapılmasın." ifadelerini belirtti.

İbadethanelerde elektrik ve diğer tüketimler hakkında indirim sağlanması hususunda destek isteyen Emircan Derin, "Devlet tarafından elektrik yardımının yapılması gerekir. Hem halk için hem de cami için daha iyi olur. Sadece elektrik değil doğalgaz bir de su yardımının yapılması gerekir. Devlet sadece aydınlatmanın desteğini sağlıyor, tüm caminin elektrik, doğalgaz ve suyunu indirimi sağlanması gerekir. Yetkililerden ricamızdır." ifadelerine yer verdi.

Her ay cami cemaatinden elektrik faturaları için toplanan paranın milletten daha çok devletin sağlanması gerektiğini aktaran bir diğer camii cemaatinden İbrahim Urat ise, "Milletten caminin elektrik faturası için toplanan parayı lüzumsuz görmüyoruz. Devlet tarafından karşılanan daha iyidir. Çoğu camilerde faturanın kabarık gelmemesi için ısıtıcıları açmıyorlar bile. Bazı camilere gidiyoruz çok soğuk. Onun için indirim yapılsa daha iyi olur." dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir