• DOLAR 34.646
  • EURO 36.464
  • ALTIN 2919.98
  • ...
Yazar Serdar Tuncer: Asıl ihya edilmesi gereken gönüller ve zihinlerdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatvan Doğu Anadolu 1’nci Kitap Fuarı, yazarların katılımıyla devam ediyor. İmza günleri ve söyleşilerle devam eden fuarı her gün binlerce kişi ziyaret ediyor.

Fuarın üçüncü gününde bir söyleşi gerçekleştiren Şair ve Yazar Tuncer, kitaba ulaşma noktasında yeni kuşağın daha şanslı olduğunu söyledi.

Tuncer, “Çocukluğumuzda kitaba ulaşmak bu kadar kolay değildi. Şimdi dört bir yanda kitap fuarları yapılıyor. Gelenler, gidenler, genç kardeşlerim, çocuklar, aileler, istemediğiniz kadar kitap var. Benden önceki kuşaklara daha da zormuş.” dedi.

“Bu millet sevdiklerini tanımıyor”

“Biz millet olarak sevdiğimizi çok severiz ama hiç tanımayız.” diyen Tuncer, “Maalesef böyle. Ayeti kerimede Allah, ‘Peygamber, müminlere kendi canlarından daha önce gelir. Onun eşleri de müminlerin analarıdır…’ buyurmaktadır. Ezvac-ı tahirat annelerimiz. Allah böyle söylüyor. Aramızda annelerinin ismini tam sayacak kaç kişi var? Canlar feda Efendimizin yoluna. Peki hanımları için annelerimiz diyoruz. Çok seviyoruz ama annelerimizi tanımıyoruz. Nasıl olacak? Niye böyleyiz? Çünkü biz bu milletin evladıyız.  Çok sevdiğimizi biraz da tanırsak, zannediyoruz bir haller gelir bize.” ifadelerini kullandı.

“Gönüller ve zihinler ihya edilmeli”

2053’e giden yolda insanların gönlü ve zihni ihya edilmesi gerektiğini dile getiren Tuncer, şunları söyledi:

“2023’e gelen zamanda pek çok şey yapıldı. Beğen beğenme, takdir et etme, farkına var varma. Yol, hastane, havaalanı, ağır sanayi yapıldı, yapıldı da yapıldı. Ama 2053’e giden yolda insanların gönlü ve zihni asıl ihya edilmesi gereken, inşa edilmesi gereken bu. Çünkü o yaptığımız binaları bu insanlar dolduracak. O gönüller tamam olduğu vakit, o zihinler berrak ve net olduğu vakit, fikir yerli yerinde olduğu vakit, 2071 güzel olur. Olmadığında tuğlayla, binayla, inşaatla, çimentoyla ne 2053 bulunur ne de 2071’e varılır. Artık sevdiklerini tanıyan bir toplum haline geliriz. Bu da kitapla olacak. Emek ve gayretle olacak.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir