• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Çin heyetinden yeni bir virüs varyantının olmadığı paylaşımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu ile Ulusal Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezinden bilim insanları, Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) teknik bir heyetle ülkelerindeki virüs durumuyla ilgili verileri paylaşırken, ülkede bilinmeyen veya yeni bir varyantın olmadığını ifade etti.

DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, Örgütün virüsün gelişimini izleyen teknik danışma grubunun, 3 Ocak'ta Çin'deki Kovid-19 durumunu ele almak üzere Çin heyetiyle bir araya geldiği belirtildi.

Toplantıda, Çin bilim insanlarının, yerel kaynaklı SARS-CoV-2 virüsü vakaları ile "yurt dışı kaynaklı" olarak sınıflandırdıkları vakalardan alınan numunelerin DNA verileri konusunda sunum yaptığı bildirildi.

Yerelde edinilmiş enfeksiyonlar için sunulan verilerin, 1 Aralık 2022'den itibaren toplanan 2000'den fazla numunenin DNA verilerine dayandırıldığı ifade edildi.

Çin heyetinin analizlerinin, yerelde Omicron virüsünün alt varyantlarından BF.7 ve BA.5.2'nin baskın olduğunu gösterdiği, ayrıca BF.7 ve BA.5.2 alt varyantlarının, genom dizilimine göre yerel enfeksiyonların yüzde 97,5'ini oluşturduğu belirtildi.

Ülkede, bilinen diğer Omicron alt varyantlarının, düşük oranlarda da olsa tespit edildiği, bu alt varyantların bilindiği ve başka ülkelerde de görüldüğü kaydedilirken, heyetin ülkede yeni bir varyantın görülmediğini bildirdiği aktarıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir