İmam hatipli gençler roketlerini İTÜ desteğiyle yapacak
Yaptıkları roket ile TEKNOFEST 2022’de finallerde yarışan Eyüpsultan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden bilim ve teknoloji alanında destek alacak.
Eyüpsultan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında eğitim, bilim, sanat, spor ve kültürel alanları kapsayan iş birliği üzerine bir işbirliği protokolü imzalandı.
Protokol sayesinde, TEKONOFEST 2022'de yaptıkları roketle finallerde yarışan kız öğrenciler, İstanbul Teknik Üniversitesinden eğitim ve bilim alanında dersler alacak. 5 yıl boyunca lise öğrencilerinin desteklenmesini öngören protokol; İTÜ Rektör Yardımcısı Şule Itır Satoğlu, Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Zeliha Yıldız ve Eyüpsultan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Fatma Aktuğ’un imzalarıyla hayata geçti.
"Potansiyel öğrencimiz olarak görüyoruz"
İTÜ Rektörlük Binası Senato Salonu'nda gerçekleşen işbirliği protokolü imza töreninde konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, "Bizim birçok liseyle protokolümüz var. Burada amacımız öğrencilerimizi kariyer noktasında doğru yönlendirmek. Buraya gelen arkadaşlarımızı da potansiyel öğrencimiz olarak görüyoruz." dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu da gençlerin üniversiteleri ve meslekleri daha iyi tanımalarını, bunları bilerek üniversiteye gelmelerini istediklerini söyledi.
"İşbirlikleri yaygınlaşmalı"
İmza törenine katılan ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Osman Kuşakcı, dernek olarak imam hatiplerin üniversitelerle yapacağı iş birliklerini desteklediklerini aktardı.
Bu noktada her tür görevi seve seve üstleneceklerini belirten Kuşakcı, "Yeni yılın ilk protokolü Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile imzalandı. İnşallah üniversitelerimiz ve liselerimizi daha çok bu tür iş birlikleri içinde görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Faik Kaptan da protokol için üniversite yönetimine teşekkür ederek şunları söyledi: Gençlerimiz meslekleri tanımadan tercihte bulunuyorlar. Eğitim hayatı sonrasında eğitim gördüğü meslekleri tercih edenlerin oranı oldukça düşük, çoğu isim başka alanlara yöneliyor. Bu da mesleklerin kaliteli icrasının önüne geçiyor, iş hayatına olumsuz yansıyor." diye konuştu. (İLKHA)