• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Kavan, metruk yerleri mesken eden madde bağımlılarını gündeme taşıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıllardan beridir ülkenin genel bir sorunu haline gelen madde bağlıları Kızıltepe ilçesinde de ciddi sorun teşkil etmektedir.

Bu konuda sıkıntı yaşayan metruk binalara yakın mukim mahalle sakinlerinin sorunlarını ve çektikleri çileleri dinleyen HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Kavan, bu konuda yaşanılan mağduriyetleri ele aldı.

Mağduriyetlerini dile getiren halk, her gün aynı ızdırabı çektiklerini parklarda rahat dolaşamadıklarını camilerde içilmemesi için cami etrafındaki duvarları telle çevirdiklerini belirtti.

Madde bağımlıların metruk yerleri işgal etmesi ve önü alınamaz bir hale gelmesiyle beraber Kavan, yetkililere bir an için çözüm odaklı bir çalışmanı yapılması için seslendi.

Başta aileleri olmak üzere bütün mahalle sakinlerine, bütün bir ilçe ve tamamıyla topluma mal olan, sıkıntı veren bir durumla karşı karşıyayız"

Kavan, "Kızıltepe ilçemizde gittikçe yaygınlaşan uyuşturucu bataklığından aynı şekilde madde bağımlılarının mesken yeri haline gelen parklardan, metruk binalardan, mezarlıklardan, dere yataklarından ve o civarlarda yaşayan mukim olan vatandaşlarımızın ızdırabı, sıkıntı ve çilelerin malumdur. Halkımızdan her birinin ayrı bir derdi, ayrı bir sıkıntısı vardır. Kızıltepe'nin birçok bölgesinde hem parklarda hem mezarlıklarda hem metruk binalarda hem de dere yataklarında ciddi sıkıntılar var ve orada mukim olan vatandaşların dertleri büyüktür. Bu sadece madde içen uyuşturucu kullanan kişilere zarar vermiyor. Başta aileleri olmak üzere bütün mahalle sakinlerine, bütün bir ilçe ve tamamıyla topluma mal olan, sıkıntı veren bir durumla karşı karşıyayız." şeklinde ifade etti.

"Manevi değerlerimizi artıracak bir sistemin uygulanması, madde bağımlılığını düşürecektir"

Devletin atacağı adımlar ve çözümleri aktaran Kavan, "Bunun çözümü için yerelde yapacağımız şeyler var ve köklü çözüm için devletin yapacağı işler vardır. Yerelde öncelikle metruk binaların yıkılması, sahipsiz parkların, mezarlıkların dere yataklarına bekçi atanması, bekçi verilmesi, yerel yönetimlerin yapması, acilen yapması gereken durumdur. İkincisi yasal boşluk olan kanuni yasaların düzenlenmesi gerekir. Devletin özellikle uyuşturucu satanlarla ilgili, bunu ticaretini yapanlarla ilgili hatta bunu taşıyan onlarla ilgili ciddi cezai yaptırımların olması gerekir ve kanunda bazı değişiklikler yapılması gerekir. Bu suça bulaşan, özellikle satan, bunun ticaretini yapan baronlara müebbet hapis cezasının verilmesi birinci önceliktir ki bu caydırıcı olsun. Devletin yapacağı ana hususlardan bir tanesi de öz değerlerimiz olan maneviyatı güçlendirmedir. Gençlerimizin maneviyatını güçlendirme adına yeni bir sistemin yeni bir eğitim sisteminin oturması gerekir. Manevi değerlerimizi artıracak bir sistemin uygulanması, madde bağımlılığını düşürecektir. Yetkilileri acilen biz buna davet ediyoruz. HÜDA PAR olarak bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmaya ve elimizi taşın altına koymaya hazırız." ifadelerini kaydetti.

 

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir