• DOLAR 32.39
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2396.543
  • ...
TESSEP Bingöl il temsilcisi Polat: Günaha bulaşma hızlandıkça kalpte iman zayıflıyor demektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seminerin açılış konuşmasını Yetimler Vakfı gönüllüsü Elif Dursun yaptı.

Programda Yetimler Vakfının düzenlediği programda TESSEP Bingöl il temsilcisi Rukiye Polat, iman konulu bir konuşma yaptı. Programa çok sayıda hanım iştirak etti.

Polat konuşmasında, imanın önemine vurgu yaprak kalpte bulunan imanın her zaman aynı derecede olmadığını vurgulayarak imanı besleyen ihlaslı ve hayırlı ameller yapılmasına dikkat çekti.

“Kalpler çabuk şekil alır”

Polat, “Her insanın, kendisine ayırdığı zamanı değerli kılmaya ihtiyacı var. Kendinizi dinlendirmeden ikinci bir işe başlamanız kalite ve başarı getirmez. Güçlü bir imana sahip olabilmemiz için kendimizi dinlendirmemiz gerekir. İman, kalbimizde bir bütün olarak kalmıyor. İman hayırlı amellerle beslenerek yeşerir ve büyür. İmanı besleyecek amellerimiz olmazsa iman yok olmasa da zayıflar. Kalp, kelime kökü olarak birçok şekil alan demektir. Kalp çabuk şekil alır. Allah kalplerimizin çevreye göre şekillenmesini istemez. Kalbimizin alması gereken şekil imandır.” ifadelerini kullandı.

“Mezarlık ziyaretlerimizin maksadı kendi ölümümüz üzerine tefekkür içermelidir”

İmanın erimesinin göstergesi noktasında da uyarılarda bulunan Polat, “Harama bulaşmakla kişi günaha çabuk alışır. Günaha bulaşmak hızlandıkça kalpte iman zayıflıyor ve kalp katılaşması başlıyor demektir. Mezarlığa giden kişinin odak noktası mezar taşındaki bilgiler ise burada tefekkürden söz edilemez. Kişi mezarlık ziyaretinde bulunduğunda bir gün kendisinin de oraya gideceğini düşünüp kendi ölümünü tefekkür etmesi gerekmektedir.” İfadelerine yer verdi.

“Sabah ve yatsı namazlarındaki gayret ve huşu imanı besler”

İbadetin inanılırlığının gitmesi noktasında da Polat, “Kılınan namaz sıradanlaşıp huşu kaybolmuşsa ibadet inanırlığını yitirmiş demektir. Efendimiz aleyhisselam şöyle buyurmuştur; ‘Allah’a dua edin ve dua ederken kesinlikle duanın kabul olunacağına inanın’ diyerek dua ve ibadette samimiyet ve inanca vurgu yapmıştır. İbadet, Allah ile kulun rabıtası ve Allah ile kulun arasındaki bağın inşasıdır. İbadetlerde tembellik göstermek bir Müslümana yakışmaz. Özellikle kişi sabah ve yatsı namazlarında kendisini tanıyabilir. Bu iki namazda gevşeklik, münafıklık alameti iken, samimiyet ise imandandır. Allah’ın sabah namazına kaldırdığı kul için uyanış ikram iken, bu ikramı şeytanın vesveselerine kapılarak geri çevirmek doğru olmaz. Sabah ve yatsı namazındaki ihlas ve gayret kulluğun zirvelerindendir ve imanı besleyen iki önemli zamandır.” ifadelerini kullandı.

Polat, son olarak Müslümanın ibadetlerde ve sorumluluklarında gevşeklik göstermemesine dair uyarılarda bulunarak, “Allah’ın hükümleri ve insanlar için hayat olan çağrıları basite alınmamalı ve haşa bu çağrılar ve hayırlı ameller da eksiklik görülmemelidir. Nefsimize ağır gelen hüküm veya ibadetleri eksik görmemeli ve kibre kapılıp basite almamalıyız. Bazen önemsenmeyen ama kişiyi cennete götüren selam ibadeti bile nice kalpleri kıpırdatmaya yeterli olur ve kalpler arası ünsiyet oluşur. “diye konuştu.. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir