• DOLAR 34.06
  • EURO 38.12
  • ALTIN 2834.94
  • ...

Başta memur ve emekliler olmak üzere milyonlarca kişiyi ilgilendiren aralık ayı enflasyon rakamı, TÜİK tarafından bugün saat 10.00'da açıklandı.

TÜİK tarafından açıklanan memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkıyla birlikte alacakları zam oranı yüzde 16,48, SSK ve Bağkur emeklilerinin de 6 aylık TÜFE'ye göre alacakları zam oranı 15,40 olarak belirlendi.

Emekliler olarak en asgari ücret tutarında bir emekli maaşı istediklerini belirten Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars, kimseye muhtaç olmadan yaşabilecekleri zamlar istediklerini ifade etti.

"TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları bizim gerçeğimiz değildir"

TÜİK'in açıklamalarının kendilerine inandırıcı gelmediğini belirten Pars, "TÜİK hangi market ve pazara çıkıyorsa biz emekliler de orada alışveriş yapalım. Bugün TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları bizim gerçeğimiz değildir. Hiç olmazsa yüzde 17-18 zam bekliyorduk. Verilen bu zam devletin verdiği bir zam değildir. 1999 yılında IMF'nin diretmesiyle enflasyon hesabına girdik. Bu hesaplarla zammımızı alıyoruz. Zam gelmeden asgari ücret 5 bin 500 TL idi, en düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL'dir. Asgari ücret emeklileri katladı. Asgari ücret şu an 8 bin 500 TL oldu. Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan TÜİK’in artık bu şekilde hesaplamalarıyla biz emeklileri çıkartsın. Bizi enflasyon hesabından çıkartsınlar. Enflasyon hesabında emekliler arasında uçma farkı yapıyor ve makas açılıyor." dedi.

"Kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceğimiz zamlar istiyoruz"

Emekliler arasında gelecek zam bile emekliler arasındaki yaşam farkı kalitesini düşürdüğünü söyleyen Pars, "Cumhurbaşkanı'mız rahatça geçilebileceğimiz hiç kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceğimiz zamlar istiyoruz. Sadaka istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Bu memlekete günü gününe maaşları cebine girmeden önce vergimizi veren bir topluluktuk. Herkes bize hakkımızı versin. Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan şunu istiyoruz. EYT'ye takılanlara ve asgari ücretlinin yüzünü nasıl güldürdüyse, emeklilerinin yüzünü de güldürsün. Emeklilere de insanca yaşayacağı bir zam versinler. Son 5 yıldır her geçen ayı arıyoruz. Bugün içinde Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan iyi haber bekliyoruz." diye belirtti.

"Bizler insanca yaşamak istiyoruz"

Pars, "Bizler insanca yaşamak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan şunu istiyoruz; emekliler olarak en az asgari ücret tutarında bir emekli maaşı istiyoruz. Asgari ücrete yapılan zam kadar bir seyyanen zam ve emeklileri göz ardı etmemesini bekliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)