• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
Kıpti Papazlardan Cuntaya Tam Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Kıptilerinin dini lideri Papa Tavadros’un darbecilere verdiği desteğin ardından Lübnan`daki Kıpti Kilisesi Başkanı Papaz Rouysse Al-Ourchalimi, 30 yıllık Mübarek rejiminin ardından Cumhurbaşkanı seçilen Mursi’yi görevden alan orduya dua ettiklerini açıkladı.

Lübnan`daki Kıpti Kilisesi Başkanı Papaz Rouysse Al-Ourchalimi, Lübnan El-Nahar gazetesine verdiği demeçte Müslüman Kardeşler`i "Mısır halkının üzerine çökmüş bir kabus" olarak nitelendirdi. Orduya dua ettiklerini açıklayan Papaz Rouysse Al-Ourchalimi, ihvan kabusunun darbe ile ortadan kaldırıldığını sözlerine ekledi.

Darbenin Mısır`ın bugünü ve geleceği için iyiden de öte olduğunu iddia eden Al-Ourchalimi, "İhvan`ın tepkisi normal. Bu cemaatin şiddete başvurması beklenen birşeydi. Fakat ondan korkmuyoruz" dedi.

Kıptiler olarak Mısır Ordusu`na tamamen güvendiklerini ifade eden Al-Ourchalimi, ordunun ülkeyi İhvan`ın sebep olduğu krizden kurtarması için dua ettiklerini söyledi.

Kıpti Kilisesi Başkanı Papaz Rouysse Al-Ourchalimi, "Mısır halkının üzerinden İhvan kabusunu kaldırdığı için Allah`a şükrediyoruz" dedi.

Haber10

Bu haberler de ilginizi çekebilir