• DOLAR 32.912
  • EURO 35.238
  • ALTIN 2458.119
  • ...
Şehri terk et parayı al!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülke basınında çıkan haberlere göre, önceki taşınma ücreti olan 300 bin yenden önemli bir artış olan bu teşvik, düşüşte olan kasaba ve köylere can vermeye yönelik resmi bir girişimin parçası olarak nisan ayında yürürlüğe girecek.

HEDEF NÜFUS YOĞUNLUĞUNU AZALTMAK

Tokyo'nun nüfusu geçen yıl ilk kez düşse de politika yapıcılar şehrin nüfus yoğunluğunu azaltmak için daha çok şey yapılması gerektiğine inanıyor ve insanları ülkenin diğer bölgelerinde yeni hayatlar kurmaya teşvik ediyor.

Halihazırda mevcut olan üç milyon yene varan mali desteğe ek olarak gelen neredeyse 10 bin dolar olan yeni teşvik, Tokyo'nun 23 bölgesinde ve komşu banliyö bölgesi Saitama, Chiba ve Kanagawa'da yaşayan ailelere sunulacak.

Kyodo haber ajansının yetkililerin aktardığına göre, yardımlardan yararlanmak için ailelerin büyük Tokyo bölgesinin dışına taşınması gerekiyor, ancak bazıları şehrin sınırları içinde kalan dağlık bölgelere taşınırlarsa nakit para alabilirler.

EN AZ BEŞ YIL ŞARTI

Yeni teşvikte, yeni evlerinde en az beş yıl yaşamaları ve haneden bir kişinin çalışıyor olması veya yeni bir iş kurması gerekiyor. Beş yıl geçmeden ayrılanlar parayı iade etmek zorunda kalacak.

Yetkililer, verilen teşviklerin, 18 yaşına kadar çocukları olan aileleri bölgeleri canlandırmaya ve yaklaşık 35 milyonluk nüfusuyla dünyanın en büyük metropolü olan Tokyo'daki baskıyı hafifletmeye teşvik edeceğini umuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir