• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Başbağlar adalet bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Fatih`teki Ali Emiri Kültür Merkezi`nde düzenlenen programa çok sayıda siyasi parti ve STK temsilcisi destek verdi.

Program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra ise Başbağlar Köyü Derneği Başkanı Mehmet Aydın basın açıklamasını okudu. Basın açıklaması akabinde gerçekleştirilen, katliamı anlatan ve şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı duygu yüklü sinevizyon gösterisi katılımcıları gözyaşlarına boğdu.

Başbağlar avukatlarından Av. Cüneyt Toraman, Başbağlar için açılmış bir dava bulunmadığını hatırlatarak, "Başbağlar katliamıyla ilgili birkaç kişi yakalandı ama yargılama, duruşma olmadan serbest bırakıldı. Sivas Madımak davası Ankara`ya taşınırken, Başbağlar davası sürgünden sürgüne gönderildi, tanıklar imkânsızlıktan davalara katılamadılar. Hâkimler tarafından mağdurlara hakaretler edildi. Bu dava kirli eller tarafından örtbas edilmeye çalışılıyor. Başbağlar adalet istiyor ama katiller dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Bu olay Sivas üzerine yapılmış bir olay değildir. Aslında iki olayda aynı şer güçler tarafından gerçekleştirilmiştir" dedi.

Katillerden hesap soracaklarını ifade eden Mazlum Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, " Katillerden, onları salıverenlerden ve de onların düzenlerinden hesap soracağız. Bugün on yıldır iktidarda bulunanlara diyoruz ki, bu katillerin ortaya çıkması için çalışmalar yapmak sizin boynunuzun borcudur. Bizler Mazlum Der olarak bu katillerin bulunmasını ama aynı zamanda tetikçileriyle bulunsun istiyoruz. Kısasta hayat vardır. Çünkü adil bir karşılıktır bu kısas. Adil bir karşılığı gerçekleştirmezseniz adaleti yerine getirmemiş olursunuz. İşte bu kürsü adil karşılık talebi için kurulmuştur. Bu talebi de doğru insanlara yönlendiriyoruz. Hükümete, devlete ve devletin tüm unsurlarına yönlendiriyoruz" diye konuştu. (Muhammed Durmaz - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir