• DOLAR 32.85
  • EURO 35.292
  • ALTIN 2495.244
  • ...
Suriyeli genç kadın Polonya-Belarus sınırında donarak hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistanı medyasına göre 30 Aralık 2022’de Polonya-Belarus sınırında gerçekleşti.

Avrupa’ya babası ile birlikte kaçak yollarla geçmek isteyen Ranya Ahmed El-Nesar isimli 26 yaşındaki genç kadın donarak can verdi.

Ahmed El-Nesar ve kızı Ranya Ahmed El-Nesar Suriye savaşı ile birlikte Suriye’nin Deraa kentinden Ürdün’e göç ettiği belirtildi. Baba-kızın, Avrupa’ya geçmek amacıyla bir süredir Belarus’ta bulunduğu ve Polonya’ya geçmeye çalıştıkları ifade edildi.

Yol boyunca kaçakçıların kötü muamelesine maruz kalan baba ve kızın, paralarını kaptırdıkları, kıyafetlerinin ise çalındığı ileri sürüldü.

Ayrıca olaya şahit olan göçmenler Polonya polis devriyesinin sınırda donmak üzere olan Ranya Ahmed El-Nesar’ı fark ettiği, ancak araçlarına alarak hayatını kurtarmayarak ölüme terk ettikleri belirtiliyor.

Öte yandan sosyal medyada paylaşılan görüntülerde babanın, hayatını kaybeden kızının cansız bedeni başında gözyaşı döktüğü görüldü. Ahmed El-Nesar isimli babanın, Arapça “Vallahi ben senin hatırın için yokla çıktım. Ama sen beni bir başıma bırakıp gittin” dediği duyuluyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir