• DOLAR 32.65
  • EURO 35.432
  • ALTIN 2500.458
  • ...
AGD Bölge Başkanı Özkan: Mekke'nin fethini kutlamamızdaki temel neden gençleri ve aileyi korumak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik İl Temsilciliğince Mekke'nin Fethi programı düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, İlim Yayma Cemiyeti Konferans salonunda gerçekleştirildi.

İlim Yayma Cemiyeti Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, Abdurrahman Toprak 'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

"Son 50 yıldır İslam liderlerimiz Batı'nın etkisinde kalmıştır"

Müslümanlar şuurlu bireyler olarak yetişmeleri gerektiğini belirten Özkan şöyle konuştu:

"Bugün burada yapılan sıradan bir program değil, birileri bize şunu soruyor: 'Mekke'nin fethi programı 31 Aralık değil ki 10 Ocaktadır.' Miladi takvime göre diyor. Biz de evet biz bunu biliyoruz ama bizim bu gece bunu kutlamamızdaki temel neden ahlaki, kültürel, sosyal ve inanç temeli saldırılara karşı insanı, gençlerimizi, ailemizi, toplumumuzu korumaya yönelik bir çalışmanın, bir şuurun mücadelesidir. Son 50 yıldır İslam liderleri Batı'nın, NATO'nun etkisinde kalmışlardır, reel politiğin esiri olmuşlardır. Biz de Kur'an'ın ifade ettiği; gibi 'nereye bu gidiş' biz bu gidişimizle hem kendimizi düzelteceğiz hem de bizi idare eden liderlerimizi düzelteceğiz ki yeryüzünde yaşayan Müslümanlar İ‘lâ-yi  kelimetullah bayrağını her tarafa diksin."  

"Bu program, değerlerinden uzaklaşmış öz kimliklerini yitirenlere bir serzeniştir"

Bu programların yılbaşı, piyango gibi toplumu ifsat eden faaliyetlere karşı yapıldığına dikkat çeken ÖĞ-Der Siirt Şube Başkanı Murat kalkan, "Bu tür programlar, kendi değerlerinden uzaklaşmış, öz kimliklerini yitirenlere bir serzenişin adıdır. Manevi değerlere yabancılaşmış kardeşlerimize hangi inancın evlatları olduklarını hatırlatmanın adıdır. Bu program Filistin başta olmak üzere Suriye, Doğu Türkistan, Orta Afrika, Myanmar, Çeçenistan'da yolumuzu gözleyenlerin adıdır. " dedi

"Yılbaşı birilerinin kültüründe isyan günü, eğlence günü olabilir ama bizim değil"

Mekke'nin fethine değindikten sonra konuşmasına devam eden Siirt İl Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir, "Kardeşlerim biz Müslümanız. Biz bize benzeriz, kimseye benzemek istemeyiz. Efendimiz Alehisselatu Vesselam buyuruyorlar ki: 'Bizim dışımızdaki birilerine benzemeye çalışmayın. Kim bizim dışımızda birilerine benzemeye çalışırsa bizden değil. Yahudi ve Hristiyanlara benzemeyin." Diye buyuruyor. Biz Müslümana benzeriz, biz Resulullah Alehisselatu Vesselam'ın sünnetine benzeriz ondan dolayı ne ki sünnet ise o güzeldir, o mübarektir. Ne ki bize ait değilse o bizden değildir. Yılbaşı birilerinin kültüründe isyan günü, eğlence günü olabilir ama bizim değil." ifadelerini kullandı.

Program siyer ve diğer yarışmalarda dereceye giren öğrencilere takdim edilen hediyelerin ardından son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir