• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
2023 Ocak yeni memur maaşı ne kadar olacak; Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nda konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

"İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da bu anlayışla yapacağız. Çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. İnşallah bu meseleyi de yılbaşından önce arzumuz gündemden çıkartmaktır. Amacımız bir sonraki yıl 2024'de ülkemizi yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen heyeti ile bir araya geldi. Toplantıya Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen'e bağlı 11 sendikanın yöneticileri katıldı. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, 1 saat süren toplantının ardından yaptığı açıklamada taleplerini dile getirdiklerini aktardı. Yalçın, vergi matrahlarının yükseltilmesini talep ettiklerini aktardı.

Yalçın, 3600 ek gösterge konusunda da "Beklentimiz ek göstergede adaletin sağlanması" dedi. Memur ve memur emeklisinin maaş zammı, 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyonuyla şekillenecek. Öncesinde sendikalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'le bir araya gelerek taleplerini iletiyor. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir