• DOLAR 32.379
  • EURO 34.736
  • ALTIN 2398.623
  • ...
HÜDA PAR Adana İl Başkanlığından uyuşturucuya karşı kurumlara çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı 'Adana Uyuşturucuya Dur De, Gençliğine Sahip Çık' sloganıyla basın açıklaması düzenledi.

Merkez Çukurova ilçesi Gençlik Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Çukurova İlçe Başkanı Hüseyin Ayaydın, uyuşturucu kullanım yaşının 12'lere gerilediğine dikkat çekti.

"Salt polisiye tedbirlerle bu sorunun çözülemez"

Haftalardır uyuşturucuyla mücadele konusunu gündeme getirdiklerini belirten Ayaydın, "Salt polisiye tedbirlerle bu sorunun çözülemeyeceğine, ilgili devlet kurumları ve STK'ların üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yapması gerektiğine, Milli Eğitim müfredatının uyuşturucuya karşı bilinçlendirici nitelikte yeniden düzenlenmesi gerektiğine, Diyanet'in bu soruna karşı irşat edici çalışmalar yapması gerektiğine vurgu yapmıştık." diye konuştu.

"Diyoruz ki gençliğimiz uyuşturucu bataklığında heba olmasın. Geleceğimiz ve yarına dair umutlarımız sönmesin. Yine diyoruz ki aileler dağılmasın. Anneler evladından olmasın. Babalar mezar başında ağlamasın." diyen Ayaydın, şunları kaydetti:

"Genelde ülkemizde özelde de Adana'mızda uyuşturucuya karşı verilen mücadelenin yetersiz olduğunu meydana gelen vakalardan da müşahede etmekteyiz. Yapılan kolluk işlemlerinin hinterlandına sadece sokak satıcılarının girdiğini, aslında bu işlerin baş aktörleri olan uyuşturucu baronlarının nedense bir türlü kökünün kazınamadığını yine yapılan operasyonlarda sokak satıcılarının gözaltına alınmasıyla yetinildiğini üzülerek görmekteyiz."  

"Bu bataklığın kurutulması için elimizden ne geliyorsa yapacağız"

HÜDA PAR olarak uyuşturucunun kökünün kazınması, gençlerin hayata tekrar kazandırılması, ailelerin dağılmaması için kendilerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Ayaydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu anlamda bataklığın kurutulması gerekirken sivrisineklerle uğraşıldığı izahtan varestedir. Hal böyleyken yapılan operasyon sayısı ne olursa olsun uyuşturucu sorununun kalıcı olarak ortadan kaldırılamayacağı yadsınamaz bir gerçeklik olarak karşımızda durmaktadır."

Uyuşturucu hakkında vatandaşlara da seslenen Ayaydın, "Sizin derdiniz bizim derdimizdir ve sizinle el ele omuz omuza bu bataklığın kurutulması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ve son olarak diyoruz ki, unutmayın! HÜDA PAR her zaman yanınızda olacak. Bizler halkımızın derdini kendi derdimiz olarak görüyoruz." dedi. (İLKHA)

 











Bu haberler de ilginizi çekebilir