• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Madde bağımlılarının mesken tuttuğu tarihi mağaralar, okul öğrencilerini tedirgin ediyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Artuklu İlçesi 13 Mat Mahallesinde bulunan tarihi mağaraların madde bağımlılarının meskeni haline gelmesi, yanı başında bulunan  anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrenciler için tehlike oluşturuyor.

Uzun zaman önce yetkililer tarafından önlem alındığını daha sonradan güvenlik tedbirlerinin kaldırıldığını bir an önce yeniden güvenlik önlemlerinin alınmasını gerektiğini dile getiren öğrenciler, mağaraların 3 tane okulun yanı başında olmasıyla birçok olayların yaşandığına şahit olduklarını ifade ettiler.

"Bu mağaralarda tinerciler çok oluyor"

Muhammed Toparlı

Sabah okula giderken madde bağımlılarına şahit olduklarını belirten ortaokul öğrencisi Muhammed Toparlı, "Bu mağaralarda tinerciler çok oluyor. Sabah okula giderken ve okul çıkışlarında onları bazen görüyoruz. Mağaranın içerisinden bazen şişe sesleri, kırılma sesleri ve onların bağrışma sesleri geliyor. Bu durumdan şikayetçiyiz, güvenlik önlemi alınırsa seviniriz. Daha önce önlem alınmış, tabelalar da koymuşlardı ama bu güvenlik önlemi kalktı. Şu an yine geliyorlar. Ara ara polisler geliyor ama bu yetersiz kalıyor." şeklinde konuştu.

Madde bağımlıları tarafından bazen kendilerine laf attıklarını aktaran Toparlı, yetkililerden kalıcı çözüm için çağrıda bulunarak, "Burada anaokulu, ilkokul ve ortaokul var. Hepsi tehlike altında. Çünkü aşağıda küçük çocuklar var, bazıları caddeye çıktıklarında buradan geçtiklerinde haliyle korkuyorlar. 4-5 kişi burada oturuyorlar, bazılarına laf atıyorlar. Akşam rahatlıkla gezemiyoruz. Buradan geçtiğimizde 3-4 kişi bizi darlıyorlar bize laf atıyorlar ondan şikayetçiyiz, can güvenliğimiz yok. Lütfen kalıcı bir şekilde güvenlik olsun." şeklinde dile getirdi.

"Burada bir güvenlikçi olması lazım"

Yusuf Altaş

Madde bağımlılardan dolayı rahatça dışarı çıkamadıklarını ifade eden Yusuf Altaş, "Burada bir güvenlikçi olması lazım ya da güvenli bir önlemin alınması lazım. Geçenlerde bu mağaralara girdiğimizde bağırma seslerini duyduk. İçeride 3-4 kişi vardı. Biz de korktuk okula kaçtık. Buraya bakan birisi olsun, güvenlikli olsun. Sabah okula geliyoruz görüyoruz birkaç kişi var yine korkuyoruz, dışarı çıkmıyoruz, bu taraflarda gezmiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bir güvenlik önleminin alınmasını istiyoruz"

Furkan Demir

Uzun zaman önce burada güvenlik önleminin alındığına daha sonra kaldırıldığını tekrar bir güvenlik önleminin alınmasını dile getiren Furkan Demir de, "Burada 2020'de güvenlik önlemi alınmıştı ama yine kaldırıldı. Buraya bazen birkaç kişi gelip sigara falan içiyorlar. Bazen müdür onları görüyor ve polise şikâyet ediyor. Biz de bazen burada dolaştığımız için görüyoruz onları. Biz de bunun yaşanmamasını istiyoruz. Tekrar bir güvenlik önleminin alınmasını istiyoruz." şeklinde ifade etti.

"Sabah okula rahatça gidemiyoruz"

Mehmet Su

Mağaralardan birtakım sesler geldiğini belirten Mehmet Su, "Bazen biz arkadaşlarla gezerken buralardan bağırma sesleri geliyordu. Gelip baktığımızda 4-5 vardı. Ondan sonra polis gelip müdahale etti. Burayı mesela yıkılabilir veya güvenlik önlemi alınabilir. Sabah okula rahatça gidemiyoruz, çocuklar da çok korkuyor. Buraya güvenlik tedbiri alınmalı." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir