• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
HÜDA PAR İl Başkanı Göçer, Gaziantep Cizreliler Derneğini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Teşkilat çalışmalarının yanı sıra vatandaşlarla birebir buluşmak için ev ve esnaf ziyaretlerine devam eden HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, kentteki oda, STK, basın ve hemşeri derneklerine yönelik ziyaretlerini de sürdürüyor.

Beraberindeki partili heyetle birlikte Gaziantep Cizreliler Derneğini ziyaret eden HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer, Gaziantep Cizreliler Derneği Başkanı olarak seçilen Nimet Tarandır'a da hayırlı olsun dileklerini iletti.

Ziyarette Gaziantep'te yaşayan Cizrelilerle bir araya gelen Göçer, hemşeri derneklerinin, hemşerilik bilincinin ve hemşeri dayanışmasının oluşmasında etkili kurumlar olduğunu ifade etti.

Gaziantep Cizreliler Derneği Başkanı Nimet Tarandır'a da hayırlı olsun dileklerini ileten Göçer, Tarandır'a yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyarette dernek üyelerine hitap eden Göçer, yeryüzündeki en değerli varlığın insan olduğunu ve siyasetin de insan için olduğunu belirterek, "Biz, HÜDA PAR olarak siyasetimizin merkezine insanı ve adaleti aldık." dedi.

HÜDA PAR'ın 2012 yılında kurulduğunu anımsatan Göçer, "2012 yılından beri memlekette siyaset yapıyoruz. Memlekete nasıl katkıda bulunabiliriz, nasıl hizmet edebiliriz diye gerek Gaziantep'te gerek tüm illerimizde çalışmalar yapıyoruz." dedi.

"Siyasetin dilinin kutuplaştırıcı değil, birleştirici olması lazım"

HÜDA PAR'ın Hakk'ın yanında haksızlığın karşısında olduğunu ifade eden Göçer, "Malumunuz siyasetin dili bazen sivri, bazen ötekileştirici olabiliyor. Biz, siyasetin dilinin daha yumuşak olması gerektiğini söylüyoruz. Siyasetin dilinin kutuplaştırıcı değil, birleştirici olması lazım. Mevcut siyasi dil şu anda bu toplumu geriyor, bölüyor, ötekileştiriyor ve ayrıştırıyor. Bu konuda biraz daha mutedil, daha yapıcı bir dil kullanmak lazım. Her birimizin rengi, dili ve ırkı farklı olabilir. Kimimiz Türk, kimimiz Kürt, kimimiz Arap veya kimimiz Çerkez olabiliriz. Ama asıl önemli olan gerçekten toplumun bir bütün olmasıdır. Biz, özellikle şunu söylüyoruz; siyasette bir yapıcı dil olduğu müddetçe inşallah hep beraber kazanacağız." ifadelerini kullandı.

"Manevi boşluk topluma ciddi manada yansımaktadır"

Toplumda ciddi manada manevi bir boşluğun olduğunu belirten Göçer, "Bu manevi boşluk topluma da ciddi manada yansımaktadır. Uyuşturucu kullanımı ortaokul çağına kadar düşmüş. Biz, aslında millet olarak bunu hak etmiyoruz. Şu anda boşanmalar ciddi anlamda artmış. Aslında geçmişimize baktığımızda boşanma oranları bu boyutta değildi. Cizreli kardeşlerim daha iyi bilirler; eşler arasında bir anlaşmazlık olduğunda iki aile büyüğü araya girer eşler arasındaki sorunu çözerdi. Ama maalesef şu anda eşler arasındaki problemler mahkemeye, karakola intikal ettiğinden dolayı hem boşanmalar hem de ciddi manada sorunlar yaşanıyor ve nice gençlerimiz sıkıntı çekiyorlar." diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Göçer, Tarandır'a Mescid-i Aksa tablosu hediye etti. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir