• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR Tokat İl Başkanlığı'ndan Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası'na ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tokat Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya'yı ziyaret eden HÜDA PAR Tokat İl Başkanı Mahmut Kaya, sektörde yaşanan sıkıntılarla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Tokat Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Kaya, KoopBakkal projesi kapsamında tarım kredi kooperatifi ürünlerinin, yapılan çalışmalar sonucu bakkallarda satılmaya başlandığını belirtti. Şu anda KoopBakkal market sayısının 25 olduğunu olduğunu hatırlatan Kaya, Tokat genelinde 50 KoopBakkal’da daha bunun uygulanmasını istediklerini dile getirdi.

Bu sistemin Türkiye'de 6 ilde uygulandığını belirten Kaya, "Tokat da bu 6 ilden biri. Pivot bölge olarak seçilen Tokat’ta ümit ediyoruz ki bunun devamı gelir." dedi.

KoopBakkal projesinin halk için faydalı bir uygulama olduğunun altını çizen HÜDA PAR Tokat İl Başkanı Mahmut Kaya, "Almış olduğumuz bilgiler ve yapmış olduğumuz esnaf ziyaretleri çerçevesinde esnaf ve vatandaşların bu uygulamadan memnun olduğunu, devletin sadece bir kurumunda bu ürünleri satmayarak küçük esnafa da uygun fiyatla ürün vermesinin vatandaşı sevindirdiğini görüyoruz. Esnaf ve vatandaş az da olsa bir nefes aldı diyebiliriz." dedi.

Gerek Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren işletmeler gerekse de işçi sayısının fazla olduğu iş yerlerinin hibe ve desteklerden yararlandığını dile getiren Kaya, ancak berber, bakkal, kasap, terzi, züccaciye ve fırın gibi küçük esnafın devletin sağladığı hibe ve desteklerden yararlanamadığına dikkat çekti. 

Küçük esnafın da hibe desteğinden faydalanması gerektiğine vurgu yapan Kaya, son olarak şu tespitlere yer verdi:

"İşverenlerin, işçiler ve emekçiler gibi haklarının muhafaza edilmesi gerekmektedir. BAĞ-KUR ve SSK primlerinden ötürü işveren daha fazla yük alırken işçi ve emekçiden daha sonra emekli olması üzücüdür. İş yeri açmak isteyenler belli izin ve kontrollere tabi tutulmalıdır. Hem iş yeri açanların mağdur olmaması hem de diğer esnaf göz önünde bulundurulmalıdır. Her isteyen istediği yerde dükkân açamamalıdır. Nasıl ki eczane ve noterlerin açılması için belli bir nüfus baz alınıyorsa aynı şekilde küçük esnaf için de buna benzer bir sistem oluşturulmalıdır." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir