• DOLAR 32.754
  • EURO 35.31
  • ALTIN 2446.25
  • ...
HÜDA PAR Bingöl il başkanı Alpaya: Merkez mahallelerdeki su sorunu kronik hal almış durumda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl merkezde bulunan mahallelere ziyaret gerçekleştiren HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, mahallelinin sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Ziyaret sonrası yazılı açıklamalarda buluna Alpaya, "Simani Mahallesi muhtarı Tahsin Çeçen ve mahalle halkı ve esnafı ile bir araya gelip Simani Mahallesi'nin sorunlarını dinledik. Merkez mahallelerde öne çıkan öncelikli sorun su sorunu. Mahalleli sularının akmadığından muzdarip. Bingöl'de merkez mahallelerin hemen hemen tamamında su sorunu var, bu sorun kronik hale gelmiş maalesef. Belediyenin su sorunu ile ilgili tedbirler alması gerekiyor. Dondurucu soğuklar başladı, suların kesilmesiyle kırsalda yaşayanların suları daha büyük sorunlara yol açabilir. Donmaya karşı suyun sürekli akışkanlığı sağlanmalıdır. Su en temel ihtiyaçtır. Belediyenin hizmet kalemleri noktasında suyu birinci sıraya alması gerekmektedir. Bingöl'de su sorununun olması gerçekten ilginçtir. Yeni su hatları ve altyapıda değişiklikler olabilir ancak su ihtiyacının alternatifi yok. Su hizmetlerinin ivedilikle çalışmalarda ilk sıraya alınması gerekmektedir. Mahalleli susuzluktan temel ihtiyaçlarını göremez halde, bu böyle olmaz." ifadelerini kullandı.

"Simani Mahallesi'ndeki kavşak sorunu hala çözüm bekliyor"

Alpaya, Simani Mahallesi'ndeki kavşak sorununa da değinerek "Simani Mahallesi'ne giriş çıkış sıkıntılı. Mahalleli yolu uzatarak mahalleye giriş yapıyor. Birçok defa bu sorun basına yansıdı, mahallelilerin yetkililerden söz aldıklarını ancak adım atılmadığını söylediler. Her ne kadar bu sorun karayollarının sorumluluğu dahilinde olsa da karayolları prosedür gereği yol güvenliği açısından kavşak açmayabilir. Ancak Terminal kavşağından mahalleye giriş açılabilir. Bu zor değil." ifadelerine yer verdi.

Alpaya son olarak, "Merkez mahallelerinin sorunları ivedi bir şekilde masaya yatırılmalıdır. Bu sıkıntı ve sorunların bir an önce çözülmesini istiyoruz ve bu işin inşallah takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir