• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mursi'ye destek veren Mısırlılar ayakta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MISIR - Mursi yönetimine yönelik Darbeye tepki gösteren Mısırlılar, İhvanı Müsliminin çağrısıyla "Ret Cuma"sında buluşuyor. Birçok kentte olduğu gibi Kahire'deki Rabia El Adeviye Camisi önünde toplanan Mısırlılar, askerin çekilmesini ve yönetimin yeniden seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye teslim edilmesini istiyor.

 

Rabia El Adeviye Camisinin çevresine konuşlanan ordu güçleri ise zırhlı araçlarla göstericileri gözlüyor. Ordunun müdahale ihtimaline karşı barikat oluşturan göstericiler, taş, demir çubuk ve sopalarla kendilerini korumaya dönük tedbirler aldı.

 

Darbeye tepki gösteren halkın, namaz sonrası Mursi'nin gözaltında tutulduğu iddia edilen Savunma Bakanlığı binasına yürüyecekleri belirtiliyor.

 

Sina'da sıkıyönetim
Darbenin ardından çok sayıda kişiyi gözaltına alan ordu, Sina Havaalanına saldırı düzenlendiği iddiasıyla Süveyş ve Güney Sina'da sıkıyönetim ilan ettiği belirtildi.

 

Öte yandan Mursi'nin memleketi olan Zagazig'de Mursi'yi desteklemek için çıkan düzenlenen protesto eyleminde çıkan olaylarda çok sayıda kişi yaralandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir