• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Suriye' eleştirisi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, ''Şimdi kapı kapı dolaşıyor ‘Esad beni acaba nasıl kabul eder?' diye. Bir de itibar diyorlar, bir de ‘Dünya Lideri' diyorlar. Herkesin alay ettiği, dalga geçtiği adamdan dünya lideri olur mu?
Suriye'deki 33 askerimizin şehit askerimizin hesabını sordu mu acaba? Esad'a yalvarıyor ‘benimle görüş' diye. Esad kabul etmiyor. Putin'e gidiyor, yalvarıyor. MİT müsteşarını gönderiyor, Milli Savunma Bakanı'nı gönderiyor, ‘ne olursunuz bizi görüştürün' diye.
Vicdan sahibi olan herkese söylüyorum, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, Türkiye hiç böyle bir konuma düşmüş müdür?
Arap dünyasından tutun, Putin'e kadar her tarafı geziyor. Yalvarıyor, yakarıyor ‘koltuğumu nasıl korurum' diye. Bir insan ‘koltuğumu nasıl korurum' arayışına girerse o insanın bu ülkeye hiçbir faydası yok. Kişisel çıkar içindedir.
24 saatte Emevi Camii'ne namaz kılmaya gideceklerdi. 10 yıl geçti. Şimdi yalvarıyorlar, Esad bizimle barışır mı diye. Esad bitmedi, Suriye ile kavga ettiler.
Yalvarıyorlar, araya başka devlet adamlarını koyuyorlar. El, etek öpüyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nda oturan kişi el, etek öpmek için kapı kapı dolaşmaz.
El, etek için kapı kapı dolaşıyorsa bu ülkenin tarihine ihanet ediyor demektir. Milli Kurtuluş Savaşı'na, o mücadeleye ihanet ediyor demekti'' dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir