• DOLAR 35.38
  • EURO 36.441
  • ALTIN 3013.62
  • ...
Emlakçılar: Konut ve arsa satışlarında sahtecilik ciddi oranda arttı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sahtecilik yüzünden çok sayıda mağduriyetlerin yaşandığına dikkat çeken Değirmenci, önemli uyarılarda bulundu. Konut ve arsaların değerinin artmasıyla birlikte hemen herkesin emlakçılar gibi satış yapmaya başladığını vurgulayan Değirmenci, bu durumun dolandırıcılığı da beraberinde getirdiğini ifade etti.

Kimi konutların aynı anda birçok kişiye satıldığını, bu konuda pek çok mağduriyetle şahit olduklarını dile getiren Değirmenci, vatandaşlara konut ve arsa alırken daha uyanık olmaları tavsiyesinde bulundu.

Mehmet Emin Değrmenci

"Hem alıcı hem de satıcılar çok dikkatli olmalı"

Pandemiden dolayı konut ve arsa fiyatlarında fahiş oranda bir artış meydana geldiğine işaret eden Değirmenci, "Bununla beraber sahtecilik de çok yüksek derecede arttı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Batman'da da sahtecilik almış başını gidiyor. Burada alıcılar ve satıcılar çok dikkat etmesi ve her ilana aldanmaması gerekiyor. Vatandaş alım yapacağı sırada satıcının vergi levhasını, ticaret taşınmaz levhası ve diğer belgelerinin olup olmadığına dikkat etmesi lazım." dedi.

"Çok sayıda mağduriyet yaşanıyor"

Konut ve arsalar düşük fiyata ilana verilerek vatandaşların tuzağa çekildiğini ifade eden Değirmenci, şöyle devam etti:

"Vatandaşlar bundan dolayı ciddi mağduriyetler yaşıyor. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için gerek devlet gerekse de emniyet bunun önünü kesmesi lazım. Çünkü bize bu tür mağduriyetler çok geliyor. Kapıcı emlakçı olmuş, bina yöneticileri emlakçı olmuş, kuyumcu emlakçı olmuş, toptancılar emlakçı olmuş ve öğretmenler emlakçı olmuşlar."

"Düşük fiyatlar genelde tuzaktır"

Emlakçılık mesleğinin çok geniş olmasından dolayı dolandırılma riskinin de çok yüksek olduğuna işaret eden Değirmenci, "Mesleğimizde yüksek rakamlar olduğu için mağduriyetler de çok yüksek rakamlar üzerinde olabiliyor. Vatandaş konut alış ve satışı yaparken düşük fiyatlara aldanmaması lazım. Çünkü düşük fiyatlar genelde tuzaktır. Sahtekârlar konut ya da arsayı düşük fiyatla ilana atıyor ve bu şekilde vatandaşları kandırıyorlar. Vatandaştan 50, 100 veya 200 bin lira kapora aldıktan sonra telefon numarasını değiştirip ortadan kayboluyorlar." diye konuştu.

"Vatandaşlar uyanık olmalıdır"

Kimi zaman bir dairenin aynı anda 5 kişiye satıldığına şahit olduklarını dile getiren Değirmenci, şunları söyledi:

"Bu şekilde bize çok sayıda şikâyet geliyor. Biz emlakçılar da bundan kötü etkilenip mağdur oluyoruz. Sahteciliğin önünün alınması veya vatandaşların bu tür tuzaklara düşmemesi için kesinlikle resmi belgeleri olmayan yerlerden konut veya arsa almamaları gerektiğini tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda vatandaşlar uyanık olmalıdır. Yetkililerin de bu işin üzerinde durmalarını istiyoruz."(İLKHA)

 





Bu haberler de ilginizi çekebilir