• DOLAR 32.185
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2428.818
  • ...
Scholz, vergi skandalına ilişkin yeniden Federal Meclis'e çağırılabilir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'da, ana muhalefet grubu Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU), Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un "ülke tarihinin en büyük vergi sahtekarlığı" olarak nitelendirilen Cum-Ex skandalına ilişkin Federal Meclis'te yeniden dinlenmesini istedi.

CDU/CSU Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Matthias Middelberg, Bundestag Finans Komisyonu başkanına gönderdiği mektupta, Scholz'un skandala ilişkin daha önceki açıklamalarında "çelişkili ifadeler" kullandığını, bu nedenle yeniden komisyona gelerek milletvekillerinin sorularını yanıtlaması gerektiğini belirtti.

Milletvekilleri, söz konusu dönemde 47 milyon avroluk vergi kaçakçılığına karışan Hamburg merkezli Warburg Bankasının, bu borcu devlete ödememe noktasında Scholz'dan yardım alıp almadığını ortaya çıkarmak istiyor.

O dönem Alman basınındaki haberlere göre, Scholz'un, komisyonda milletvekillerinin sorduğu sorulara sıkça "bilmiyorum" veya "hatırlamıyorum" cevaplarını verdiği ve herhangi kanıtı olmayan zanların ve suçlamaların artık sonlanması umudunu taşıdığını söylediği aktarılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir