• DOLAR 34.068
  • EURO 38.081
  • ALTIN 2834.599
  • ...
Kanser hücrelerini öldürmenin yeni bir yolu bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şarku’l Avsat’ın Independent’ten aktardığı habere göre, bu yöntem, farelerde hem rahim hem de meme kanseri sebebiyle görülen hücreleri ve ayrıca malign melanom (cilt kanseri) hücrelerini hedefliyor. Söz konusu yöntemde, kanser hücrelerine enjekte edilen ve belirli kanser türlerinde büyük miktarlarda salgılanan mikroRNA adı verilen moleküllere bağlanan saç tokası şeklinde bir kanser öldürücü DNA çifti kullanılıyor.

Enfekte edilen DNA, mikroRNA molekülleriyle temas ettiğinde açılıyor ve bir bağışıklık tepkisini tetikleyen daha uzun DNA şeritleri oluşturuyor. Bağışıklık sistemi, kanser hücrelerini öldüren doğal bir bağışıklık tepkisini tetikleyen büyük miktarda salgılanan RNA hücrelerini tehlikeli bulur. Japon araştırma ekibi, yöntemlerinin mevcut yöntemlerden farklı olduğunu ve kanser tedavisi için yeni bir ilaç çağını başlatabileceğini söylüyor.

Kanser endişe verici bir sağlık sorunu ve şu anda onu tedavi etmek için mevcut olan yöntemler sınırlı, ancak DNA bazlı ilaçlarla bilim adamları, kanseri yenmeye çalışıyor. Farklı kanser türlerini enfekte edilen DNA, mikroRNA molekülleriyle tedavi etmek zorlu bir süreç çünkü sağlıklı hücrelere zarar vermeden kanserli hücreleri seçici bir şekilde yok etmesi gerekir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir