• DOLAR 32.353
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2401.835
  • ...
2023 bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak?  Bedelli askerlik ücreti ne zaman belli olacak? Bedelli askerlik ücreti tahminleri ne kadar?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2023'te askerlik vazifesini yerine getirecek milyonlarca kişinin gözü kulağı bedelli askerlik ücretlerinin açıklanmasında. Asgari ücrette yapılan zamlardan sonra 2023 bedelli askerliğin ne kadar olacağı merak konusu oldu. 

Memur maaş zamları  ocak ve temmuz aylarında yeniden belirleniyor, bu kapsamda bedelli askerlik zammı da netleşiyor. Peki bedellik askerlik ücreti ne zaman açıklanacak? 2023 bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? Bedelli askerlik ücreti ne zaman belli olacak? Bedelli askerlik ücreti  tahminleri ne kadar? gibi sorular sorulmaya başlandı. İşte muhtemel zamlar ve yapılan tahminler.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 yılı bedelli askerlik ücreti açıklanması beklenen memur ve emekli maaş zammına göre belli olacak. 

2023 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK? 

2023 1 Ocak tarihi itibariyle geçerli olacak bedelli askerlik ücreti şu an için belli değil ve konuşulan tüm rakamlar tahminler üzerinden yürütülüyor. Açıklanacak memur zammından sonra bedelli askerlik ücretinin de netleşeceği bekleniyor.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİNDE TAHMİNLER NE KADAR?

2023 yılında geçerli olacak asgari ücret 22 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Temmuz 2022 itibariyle 5.253 TL olan asgari ücret yüzde 54,7 oranındaki zam ile 8 bin 506,8 TL oldu.

Şimdi memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın ne kadar olacağı merakla beklenirken, asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik zammın memur maaşlarına da uygulanması halinde hangi rakamların ortaya çıkacağı konuşuluyor.

Bu durumda ise yüzde 50 zam yansıtılan bedelli askerlik ücretinin 80 bin TL’den 120 bin TL’ye yükselmesi olası senaryolar arasında bulunuyor. Fakat bu zammın ne kadar olacağının da enflasyonun ne kadar olacağı ile doğru orantılı olması bekleniyor. Bedellik askerlik ücreti ne zaman açıklanacak, 2023 bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? Bedelli askerlik ücreti ne zaman belli olacak? Bedelli askerlik tahminleri ne kadar?

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir