• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"İstikrarın olmadığı yerde yatırım yapılmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep'te düzenlenen 17. Gapshoes Ayakkabı Fuarı'na katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Mısır'da yaşanan askeri darbe ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Mısır'da dün yapılan askeri darbenin, ülkenin ekonomisine olumsuz yansımalarının olacağını vurgulayan Bakan Yazıcı, darbenin yapıldığı günü, dünya demokrasi tarihinin hicap duyduğu bir gün olarak niteledi. Bakan Yazıcıoğlu, "Mısır'da yıllar sonra 1954'lerden itibaren Abdünnasır, sonra da Hüsnü Mübarek diktatörlükleri altında yönetilmiş Mısır'ın ilk defa bir buçuk iki yıl önce kendine ait egemenlik hakkını kullanarak cumhurbaşkanını seçmiş iken dün bu sonlandı. Ve üzüntü veren taraf şu; bu çağda, bu zamanda insan haklarına demokrasi ile alakalı duyarlılığın bu denli yaygın olduğu bir zamanda, bir dünyada, özellikle zaman zaman insan hakları ve demokrasiye vurgu yapan Avrupalı dostlarımızın ve benzerlerinin duyarsız tutumları haylice üzüntü verici. Ümit ediyoruz ki Mısır bu süreci aşar" dedi.

 

Bakan Yazıcı, yatırım ve ticaretin ülke yönetimleriyle direk ilgisi olmasa da istikrar görülmeyen yerlerde yatırımın yapılamayacağını vurgulayarak, "Ticaret hükümetler arasında olan bir faaliyet değil. Ticaret halklar arasında, özel sektör arasında cereyan eden bir faaliyet. Bunlar devam eder. Ama elbette ki ticaretin devamı da güvene bağlı, istikrara bağlı. Güven duymadığınız, istikrar görmediğiniz yerde yatırım riskini almazsınız. Onun için temenni ediyorum ki inşallah bu süreci aşarız" ifadelerini kullandı.

 

Fuarda konuşan Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ise, Suriye, Mısır ve Irak'taki gelişmelerin ihracat potansiyelini düşürdüğünü vurguladı. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir